BMW şi Toyota ar putea dezvolta împreună un hatchback pentru marca MINI

de Sebastian Toma
Vineri, 23.01.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mini ar putea să nu renunţe până la urmă la modelul de serie bazat pe conceptul Rocketman. Noul model ar putea fi dezvoltat de BMW Group împreună cu partenerii de la Toyota şi vândut de marca britanică.

Esential 2011 este anul în care a fost prezentat conceptul Rocketman.
MINI Rocketman, conceptul unui model mai mic decât hatchback-ul producătorului din Oxford prezentat în două variante diferite, ar putea avea o nouă şansă nouă la producţie. Dacă în trecut cei de la BMW Group au luat în considerare o variantă de serie a lui Rocketman, aceasta nu a primit aprobarea pentru producţie din cauza costurilor ridicate de dezvoltare ale unui model mai mic decât Cooper care să respecte normele europene şi americane de siguranţă în caz de impact şi să asigure şi caracterul mărcii britanice într-un pachet suficient de compact încât să aparţină clasei mici. Acest lucru s-ar putea schimba datorită japonezilor de la Toyota, spun cei de la Automobile Magazine, deoarece producătorul nipon are o gamă bogată de modele de clasă mică şi clasă mini, iar Toyota este şi partenerul celor de la BMW Group.

Mini completează gama de accesorii ale noii generaţii: husă cu ochelari, stickere colorate şi elemente de tuning

Zvonurile sugerează discuţii avansate între reprezentanţii celor două companii privind dezvoltarea unui model de clasă mică vândut de marca Mini.

Potrivit surselor apropiate discuţiei, propunerile de design sugerează un model al cărui aspect să fie încadrat între Paceman şi Rocketman Concept. Acest lucru ar sugera o grilă frontală trapezoidală, stopuri care să aibă o grafică interioară care să imite modelul "Union Jack" (n.r. Steagul Regatului Unit) şi chiar un plafon cu două umflături în dreptul ocupanţilor din faţă.

10 lucruri mai puţin cunoscute despre Mini

Celebrul Union Jack ar putea să părăsească plafonul şi să se mute pe stopuri pentru viitorul model entry-level de la Mini, ceea ce ar aminti de conceptul Superleggera.

Urmareste Automarket
Modelul nou luat în considerare de BMW şi Toyota pentru gama Mini ar urma să devină viitorul entry-level în gama britanicilor.
Sursa citată de cei de la Automobile Magazine susţine că acesta face parte din gama de cinci modele de bază a celor de la Mini, confirmată în a doua parte a anului trecut drept planul de viitor al mărcii din Oxford. Dacă modelul va primi aprobarea pentru producţie, acesta ar putea debuta în termen de trei ani.

Mini reduce gama la cinci modele şi anunţă intenţia lansării unui vehicul electric

Via AutomobileMagazine

Comentarii (2)

  • competitor pentru Smart...
    1 0
  • prince petre vontherbourg
    ar fii bine si o versiune de productie a modelului mic rocketman sa apara la anul care vine in europa[2016] ar fi binevenit garantat!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru