Britanicii păstrează ierarhia la Jaguar: “Următoarea generație Jaguar XJ va rămâne nava noastră amiral, peste SUV-urile F-Pace și I-Pace”

de Petre Barac, Foto: Jaguar
Luni, 30.10.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Următoarea generație Jaguar XJ va rămâne nava amiral a companiei, peste SUV-urile F-Pace și I-Pace, anunță șeful diviziei de design al constructorului britanic.

Succesul obținut de Jaguar în zona SUV cu modelul F-Pace și electricul I-Pace i-a făcut pe britanici să se gândească și la varianta unui SUV mai mare, respectiv Jaguar J-Pace. Cu toate acestea, compania susține că există un consens în interiorul său pentru ca următoarea generație Jaguar XJ să rămână nava-amiral, indiferent de apariția SUV-ului J-Pace.

“Am discutat despre un nou SUV, dar nu va fi punctul de interes al brandului nostru. O singură companie poate să aibă un SUV drept navă-amiral și aceea este Land Rover”, a explicat Ian Callum, designerul-șef de la Jaguar.

Britanicul consideră că modelul XJ este o “parte fundamentală din Jaguar” și trebuie reinventat odată cu ascensiunea rapidă a SUV-urilor și a mașinilor electrice.

Vorbind despre actuala generație XJ, Ian Callum spune că mașina este foarte populară printre clienți datorită unui design diferit față de principalii competitori. Totodată, designerul a ținut să precizeze că Jaguar va continua să deseneze și SUV-uri sportive, ca parte din planurile sale de viitor.

Via Autocar

Comentarii (3)

  • Parca era vorba ca vor sa renunte la xj si sa-l inlocuiasca cu un coupe cu 4 usi....
    1 2
  • Cam pe cand apare si noua generatie XJ? Ca S-Class, seria 7 si A8 au fost deja lansate/actualizate...
    Se cam lasa asteptata... ca o mare doamna...
    5 0
  • Mircea
    Mai bine sa se lase asteptata si sa iasa ceva impecabil decat sa grabeasca si sa strice treaba
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru