Bugatti Chiron, succesorul supercarului Veyron, va putea accelera de la 0 la 100 km/oră în 2 secunde

de Dragoș Băltățeanu
Duminica, 26.04.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Următorul supercar Bugatti promite performanțe demne de un monopost din Formula 1. Urmașul modelului Veyron va avea 1.500 CP și putea accelera de la 0 la 100 km/oră în 2 secunde.

Jurnaliștii britanici de la revista Car au aflat o parte din secretele următorului supercar Bugatti. Pe lângă numele Chiron, deja cunoscut, presa britanică spune că noul supercar va avea performanțe de invidiat, sprintul de la 0 la 100 km/oră putând fi efectuat în 2 secunde. Succesorul supercarului Veyron va păstra motorul W16 de 8.0 litri, deși la un moment dat inginerii mărcii Bugatti au luat în considerare utilizarea unuo motor cu 14 cilindri. Puterea furnizată va fi de 1.500 CP, iar cuplul motor se presupune că va fi în jur de 1.500 Nm. Deși cifrele sunt similare cu cele ale modelului Bugatti Veyron Super Sport, viitorul model Chiron va folosi un motor cu turbine electrice, injecție directă și sistem de dezactivare a cilindrilor.

În ceea ce privește performanțele, Bugatti Chiron va putea efectua sprintul de la 0 la 100 km/oră în doar 2 secunde, în timp ce viteza maximă ar putea depăși 460 km/oră. Bugatti mai speră ca consumul noului supercar să nu depășească 20 litri/100 km.

Deși se aștepta ca noul supercar să fie lansat la finalul acestui an, se pare că mai avem de așteptat, data probabil pentru lansarea modelului Chiron fiind în 2016.

Via worldcarfans

Comentarii (14)

  • prince petre vontherbourg
    de ce asa tarziu lansarea in 2016?oare putea sa il lanseze mai devreme la finalul acestui an 2015 sa speram sa fie prezentat macar anul acesta din septembrie 2015 la salonul auto de la frankfurt [germania] si nu mai tarziu in martie 2016 la urmatorul salon auto de la geneva sa speram macar la o lansare un pic mai devreme de 2016?sa speram?
    3 27
  • Scorpionul.negru
    @prince petre vontherbourg
    Si daca e lansat mai tarziu ce are ? Vrei sa iti cumperi unul si nu mai ai rabdare printule ? :))
    25 1
  • Domnu print, nu doriti un Logan MCV?
    Pentru necunoscatori: MCV = Muscle Car Vehicle
    24 4
  • Lasand gluma la o parte, ce ti-e ca se lanseaza in 2015, ce mi-e ca se lanseaza in 2016. Oricum n-am marunt pentru ea.
    18 2
  • prince petre vontherborg
    lorinczi.thomas-buna propunere pentru mine si iti multumesc dar insa ma gandesc poate sa i-mi cumpar un HYBRID chevrolet volt 2 SEDAN modelul nou IN $ poate in 2017 atunci cand voi sosi in S.U.A SA-MI SCHIMB CETATENIA SI SA RAMAN DEFINITIV ACOLO ORICUM BREAKUL LOGAN 2 MCV ESTE BUN CU MOTOR DCI IN SUB CAPOTA!
    4 17
  • Oare cand o sa apara ala care o sa se intrebe " numai atat poate masina asta? Si cu lagul cum ramane ? Turbine electrice? Alea nu-s turbine. Va ezplica moa ce este adevarata tehnica auto." Si ne baga o gramada de date copiate de pe youtube. Bineinteles toate despre supercarurile americane facute din plasticul refuzat de fabricile LEGO.
    16 2
  • eu, deja, am dat comanda si le-am zis ca ma grabesc, dreaku'! Mi-au spus ca nu se poate, ca mai au ceva de surubait la turbina 3, bate usor un tachet iar cilindrul 8 din mijlocul lui "W" l-au pozitionat invers, deci e de asteptat pana in 2016.

    Mi-au oferit asa, destul de timid, o versiune...o versiune speciala, evident. Cica au mai gasit piese pitite de inca o masina de, asta...Ferdinand Piech. Intr-un sertar de la biroul lui. Cica "demisia" lui de aici a pornit....asta isi "trasese" un veyron pe sestache de nu reuseau sa acoperea cererea de comenzi pe 2014.
    10 5
  • @vianu - alte detalii despre motor nu ti-au mai dat? Din cate motoare de Up! va fi facut asta? Sau tot din motoare de GTI? :)
    Unde-i nenea ala care ne lamurea, ca sigur a primit el vreo informatie deja... :)
    Am auzit ca Piech asta, de cand s-a infuriat pe cei de la VW, a invatat romana si a inceput sa posteze tot felul de injurii la adresa grupului! :)
    9 2
  • "...ca consumul..."
    "Bugatti mai speră ca consumul noului supercar..." ca consumul... nu va deranjeaza formularea?
    3 7
  • Bine ca n-avem sosele...deja vedeam zburand pe ceruri veiroane de astea...e mai greu decolatul prin gropi
    4 4
  • Iar fac astia masini pentru baietii care au afaceri cu statul?
    9 2
  • frumoasa exprimare de clasa a doua, domnu print.
    3 0
  • hazard
    Parca si Mazda putea sa faca asta, dar nu vroia :))))
    3 0
  • N-au spus nimic despre raportul kg/cp. E o informatie indispensabila:))
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru