Candidații pentru permis învață din ce în ce mai puțin: rata de promovare a examenului teoretic pentru obținerea permisului a scăzut la 30%

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Joi, 17.01.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Doar 30% dintre persoanele care au susținut în 2018 proba teoretică pentru obținerea permisului de conducere au reușit să obțină un punctaj suficient de mare pentru a se înscrie la proba practică, în scădere de la 40% în 2017.

Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) a anunțat în această săptămână o serie de statistici interesante despre performanțele obținute de participanții la examenul pentru proba teoretică pentru obținerea permisului.

Astfel, pe parcursul anului 2018, doar 30% dintre persoanele care au dat examenul teoretic au reușit să obțină cel puțin 22 de puncte din totalul de 26 pentru a trece proba. În acest context, reprezentanții DRPCIV avertizează că cei care doresc să obțină permisul învață din ce în ce mai puțin noțiunile de legislație rutieră.

"Vorbim de o rată (n.r - de promovare) de 30% în 2018, în timp ce în 2017 rata (n.r - de promovare) era de peste 40%. Tragem un semnal de alarmă că se învaţă din ce în ce mai puţin. Nu putem aprecia noi din ce cauză, însă este cert că se învaţă tot mai puţin", au declarat oficialii DRPCIV în cadrul unei conferințe de presă.

În plus, au existat candidați care au obținut doar două puncte la examenul teoretic.

De asemenea, DRPCIV a anunțat că persoanele din județul Ilfov vor avea la dispoziție încă două zone de examinare pentru proba practică.

Astfel, pe lângă locul tradițional din Bucureștii Noi, locuitorii din Ilfov vor putea susține proba practică și în zonele Palatul Național al Copiilor și Parcul IOR.

Măsura va intra în vigoare în 18 februarie și este justificată de aglomerația de la zona Bucureștii Noi, întrucât acolo sunt examinați inclusiv candidați din București. În prezent, din data înscrierii, candidatii din județul Ilfov așteaptă 60 de zile pentru a putea susține proba practică.

Via Adevărul, Ziare.com

Comentarii (10)

  • Costel
    ii atatea tentatii in ziua de azi
    ii fain sa stea cu burta pe carte
    ii procent rusinos pe 2018
    1 6
  • pen'ce sa inveti? ca 90% din ceea ce inveti ori nu se aplica ori ajungi sa nu mai aplici ca trebuie sa te adaptezi tipului de trafic...

    practica bate teoria...bueeiiii
    8 5
  • Costel
    nu fain spus de tine
    cine ii prezent la practica proba ii mortis sa faca fain la teoretica proba ca ii o ordine in toate
    0 7
  • Costel
    @vian
    ii grobian tu
    ce ii "bueeii"?
    0 3
  • tie adresat m-am, nu

    priceputule, tine dupa aparut am si imobil device un pe de postat ai
    1 0
  • Catindatu'
    De unde ştie cap de cretă că unii au luat doar 2 puncte, dacă sistemul te scoate afară după primele 4 întrebări greşite?
    Huuuooo?
    0 0
  • Costel
    ii fain acu examenu ca is doar 2 probe
    is din aia care au trecut de 4 probe la examen sala poligon traseu zi si noapte
    is multi care nu is cunoscatori
    0 1
  • Costel
    @vian
    is in asteptarea ta pe feleac cu o preaintoarsa
    0 1
  • E bine ca nu mai trec examenul o gramada de dobitoci.Mai putine pericole pe drumuri.@costelus, tu ai carnet de conducere?Mai ai si alt fel de carnet, pe langa celelalte? No ni ma la el!
    0 0
  • Costel
    @kotegashi
    no frumos la tine cum vorbesti la mine
    is cu carnet categorie b
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru