Carlos Ghosn va fi audiat în ședință publică pe 8 ianuarie: fostul șef Nissan a cerut motivarea deciziei pentru prelungirea arestului

de Paul Cosma
Sambata, 05.01.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Carlos Ghosn este aproape de prima apariție publică după ce a fost arestat la Tokyo în urmă cu aproape două luni. Fostul șef Nissan a cerut să fie audiat public pentru a afla motivele pentru care arestul său a fost prelungit, iar ședința va avea loc pe data de 8 ianuarie.

Carlos Ghosn, președintele și CEO-ul Alianței Renault - Nissan - Mitsubishi, a fost arestat pe 19 noiembrie în Japonia pentru că a raportat venituri mai mici decât în realitate în documentele oficiale Nissan și pentru că a utilizat banii constructorului în interes personal.

Fostul CEO Nissan este reținut până cel puțin pe 11 ianuarie, după ce arestul său a fost prelungit consecutiv de trei ori pe baza unor acuzații noi care includ faptul că a raportat venituri mai mici decât cele primite din partea companiei pe o perioadă lungă de timp.

Carlos Ghosn și avocații săi au cerut judecătorilor o audiere în ședință publică pentru a asculta acuzațiile care îi sunt aduse și pentru care este ținut în arest. Judecătorii au aprobat cererea, iar audierea va avea loc pe 8 ianuarie, potrivit Reuters.

Carlos Ghosn neagă toate acuzațiile care i se aduc. În ciuda înlăturării sale de la conducerea Nissan, brazilianul a rămas deocamdată director executiv Renault.

Via Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru