Carlos Ghosn va rămâne în arest: japonezii au respins cererea de eliberare înaintată de avocații săi

de Paul Cosma
Miercuri, 09.01.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Instanța din Tokyo a respins cererea de eliberare a lui Carlos Ghosn, înaintată de avocații săi, astfel că fostul șef Nissan va rămâne în arest, scrie presa japoneză, citată de Reuters.

Carlos Ghosn a fost audiat public, marți, pentru prima oară de când a fost reținut în Japonia în urmă cu aproape două luni. El ceruse acest lucru pentru a afla motivele pentru care arestul său a fost prelungit, după ce anterior negase toate acuzațiile care i-au fost aduse.

El și-a declarat nevinovăția și a negat toate acuzațiile care i-au fost aduse de către procurorii japonezi. Avocații săi au cerut acum eliberarea lui Carlos Ghosn, însă cererea a fost respinsă de instanță, iar fostul șef Nissan va rămâne în continuare în arest la Tokyo.

Carlos Ghosn, președintele și CEO-ul Alianței Renault - Nissan - Mitsubishi, a fost arestat pe 19 noiembrie în Japonia pentru că a raportat venituri mai mici decât în realitate în documentele oficiale Nissan și pentru că a utilizat banii constructorului în interes personal.

Fostul CEO Nissan este reținut până cel puțin pe 11 ianuarie, după ce arestul său a fost prelungit consecutiv de trei ori pe baza unor acuzații noi care includ faptul că a raportat venituri mai mici decât cele primite din partea companiei pe o perioadă lungă de timp.

Via Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru