Surpriză în Japonia: Carlos Ghosn ar putea fi eliberat, după ce instanța a decis să nu prelungească arestul

de Paul Cosma
Joi, 20.12.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
O instanță din Tokyo a decis să nu prelungească arestul pentru Carlos Ghosn, astfel că fostul președinte Nissan ar putea să fie eliberat în curând din detenție, potrivit Reuters. Aceeași decizie a fost luată și pentru Greg Kelly, un alt director Nissan arestat în Japonia.

Update 16:50:

Instanța a respins apelul procurorilor, astfel că fostul președinte Nissan, Carlos Ghosn, poate să fie eliberat în scurt timp, potrivit Reuters. Varianta cea mai plauzibilă pentru Ghosn și directorul Greg Kelly este cauțiunea.

Update 14:51:

Procurorii japonezi au făcut apel la decizia instanței care a decis să nu prelungească arestul pentru Carlos Ghosn, potrivit Reuters. Nu există termen-limită pentru un răspuns la acest apel, dar apelul avocaților pentru încetarea detenției a fost respins anterior în circa 3 ore.

Știrea inițială:

Decizie surprinzătoare în Japonia, după ce o instanță din Tokyo a decis că nu va prelungi arestul pentru Carlos Ghosn și Greg Kelly, cei doi foști oficiali de la Nissan.

Perioada de detenție pentru cei doi s-a încheiat joi, iar autoritățile au decis să nu prelungească arestul. Astfel, atât Ghosn, cât și Kelly ar putea să fie eliberați în scurt timp, dacă procurorii nu vor face apel la decizie, potrivit Reuters.

Televiziunea publică din Japonia a spus că Ghosn ar putea eliberat chiar vineri dacă eventualul apel al procurorilor va fi respins de instanță, iar eliberarea pe cauțiune va fi aprobată.

Cauțiunea încă nu a fost stabilită, dar surse citate de Reuters vorbesc despre o sumă de câteva milioane de dolari.

Carlos Ghosn, președintele și CEO-ul Alianței Renault - Nissan - Mitsubishi, a fost arestat pe 19 noiembrie în Japonia pentru că a raportat venituri mai mici decât în realitate în documentele oficiale Nissan și pentru că a utilizat banii constructorului în interes personal.

Procurorii japonezi au spus că, printre altele, atât Ghosn, cât și un alt director, Greg Kelly, au conspirat astfel încât să nu declare aproape 90 de milioane de dolari din banii pe care Ghosn i-a câștigat la Nissan în perioada 2010-2015.

Via Reuters

 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru