Franța vrea înlăturarea lui Carlos Ghosn de la conducerea Renault: guvernul a cerut o listă de posibili succesori

de Paul Cosma
Miercuri, 16.01.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Guvernul francez vrea să-l înlăture pe Carlos Ghosn de la conducerea la Renault și a cerut o întâlnire a board-ului în care să fie întocmită o listă cu posibili succesori, potrivit unor surse citate de Reuters.

Francezii par să-și fi pierdut răbdarea cu Carlos Ghosn, după ce inițial au susținut decizia ca acesta să fie păstrat în funcțiile de la Renault până la finalizarea procesului din Japonia.

Surse citate de Reuters susțin că Executivul francez vrea ca board-ul Renault să se întâlnească în curând și să stabilească o listă de potențiali succesori pentru funcțiile de CEO și președinte Renault pe care Carlos Ghosn le deține în acest moment.

Lista de candidați ar urma să fie definitivată până pe 20 ianuarie, urmând ca Renault să propună numele candidaților pentru înlocuirea lui Ghosn.

Pentru postul de președinte Renault ar urma să fie propus Jean-Dominique Senard, șeful Michelin, în timp ce, pentru funcția de CEO, favorit este Thierry Bollore, actualul CEO interimar de la Renault, ce deține aceleași “puteri” precum Carlos Ghosn.

Mișcarea guvernului francez vine după ce instanța din Tokyo a respins, în această săptămână, cererea de eliberare pe cauțiune a lui Carlos Ghosn.

Carlos Ghosn, președintele și CEO-ul Alianței Renault - Nissan - Mitsubishi, a fost arestat pe 19 noiembrie în Japonia pentru că a raportat venituri mai mici decât în realitate în documentele oficiale Nissan și pentru că a utilizat banii constructorului în interes personal.

Via Reuters

 

Comentarii (2)

  • Costel
    nu fain abandon om la greu
    ii fain solidaritate la oameni
    0 2
  • Costel, cred ca miza e mai degraba controlul aliantei
    In caz ca se rezolva asta, se va pierde si interesul procurorilor fata de Carlos Ghosn
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru