Craiova: Ford anunţă 13 zile de şomaj tehnic la fabrica sa în luna octombrie

de Sebastian Toma
Vineri, 20.09.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Divizia de producţie vehicule a fabricii Ford din Craiova va intra în şomaj tehnic preţ de 13 zile în decursul lunii octombrie. Anunţul vine după ce secţia a intrat astăzi în şomaj tehnic timp de şapte zile.

Esential 1000 de motoare pe zi face fabrica Ford din Craiova.
Ford a anunţat astăzi că va opera 13 zile de şomaj tehnic la secţia responsabilă de producţia de vehicule la uzina sa din Craiova în cursul lunii octombrie a anului curent, informează Gazeta de Sud. Vestea vine în ziua în care respectiva secţie, unde se produce modelul B-Max, a început şapte zile de şomaj tehnic pentru a regla balanţa dintre producţia şi cererea acestui model pe piaţa din Europa. Aproximativ 2.500 de angajaţi de la Ford sunt afectaţi de această măsură, aceştia urmând să primească 80% din salariul de bază în zilele de şomaj tehnic. Între timp, cei 1.000 de angajaţi ai secţiei de motoare lucrează la program normal, de două schimburi, livrânz peste 1.000 de motoare în fiecare zi de lucru, informează cei de la Ford.

Cele 13 zile de şomaj tehnic anunţate pentru secţia de producţie vehicule de la Ford Craiova se traduc prin numai zece zile lucrătoare pentru această secţie în decursul lunii viitoare.

Cel mai probabil, şomajul tehnic al acestei divizii va afecta şi personalul care lucrează pentru furnizorii Ford, în special pe cei care au marca americană drept unicul client. Ford este cel mai mare exportator din judeţul Dolţ, vehiculele reprezentând 62.3% din totalul exporturilor din Bănie. Datorită fabricii Ford, judeţul Dolj este pe locul nouă în ţară la capitolul valoarea exporturilor în primele şase luni ale anului.

Urmareste Automarket
Cadenţa maximă a uzinei Ford din Craiova este de 390 de vehicule pe zi.
În prezent, uzina construieşte 365 unităţi pe zi, anunţă datele oficiale. La această cadenţă, cele zece zile lucrătoare ale lunii octombrie vor reprezenta 3.650 automobile produse la fabrica Ford din Craiova, în timp ce pauza de şapte zile lucrătoare aplicată în perioada 20 septembrie – 4 octombrie anul curent reprezintă o diferenţă de 2.555 unităţi, calculate la cadenţa menţionată mai sus.

Via 0-100.ro | GazetadeSud

Comentarii (9)

  • Nu suna bine.
    365 masini pe zi nu este vreo cifra glorioasa
    Sa speram sa-si revina
    11 1
  • Vasilica
    Acei oameni care sunt in somaj tehnic, iau 80% din salariu!!. E bine zic eu, cred ca au ceva sindicat serios + ca acel contract a fost negociat bine si asta e, semn de normalitate.

    P.S
    Sa mai taie din pret la B-MAX e prea mare.
    18 5
  • mmm...

    inseamna ca B-Max ca si concept nu e prea bine primit? Sa fie de vina doar preturile?
    7 6
  • Cu toate acestea B-MAX este cel mai vandut monovolum compact de pe piata europeana.
    12 14
  • Europeanul
    @FDD
    De unde stii tu care-I cel mai vandut, cand nici nu stii bine ce-i B-Max?
    b-max NU-i un monovolum compact, ci unul de clasa mica! Renault Scenic e un monovolum compact, C4 Picasso e un monovolum compact, C-Max e un monovolum compact, s.a.m.d. Ai fi surpins sa afli ca Fiat 500L si Honda Jazz se vand mai bine decat B-Max.
    16 3
  • Parca se auzea de 7 zile in august, acum sunt 13 ? Mda, nici bine n-a inceput sa se fabrice ca deja s-a plafonat...e grav ! Se spune ca un model nou in primele 6 luni urca vertiginos la vanzari, dupa care atinge un nivel la care se mentine cativa ani, iar apoi coboara.
    Dar daca de pe acum a inceput cu probleme... se poate spune ca B-max e un esec. Marea Britanie ce-i mai salveaza, ca-n rest la nivel european, B-max e varza.
    13 3
  • @europeanul
    Inainte de a vorbi mai bine dadeai un search pe google:
    http://www.auto.ro/ford-b_max/noul-ford-b-max--cel-mai-bine-vandut-monovolum-compact-din-europa--54412.html
    4 7
  • @Europeanul

    Cum a mai zis cineva,da un search pe google si o sa te convingi de vanzarile monovolumului COMPACT de la Ford!
    Multi vorbesc,putini cunosc...
    3 9
  • @FDD
    Nu trebuie sa inghiti totul ca PELICANUL !

    B-Max e un mini-MPV sau monovolum de clasa mica.
    C-Max e un monovolum COMPACT.
    12 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru