Dacă nu-i poţi învinge, alătură-te lor: benzinăriile ar putea permite alimentarea maşinilor electrice

de Daniel Popescu
Joi, 30.06.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla negociază instalarea de Superchargere într-un lanţ de benzinării din Statele Unite care ar putea semnaliza rezolvarea problemei infrastructurii pentru maşinile electrice.

Marile lanţuri de benzinării încep să recunoască pericolul reprezentat de popularitatea în creştere a maşinilor electrice la adresa afacerilor lor şi se gândesc la metode alternative prin care să obţină profit şi de pe urma modelelor ecologice.

Lanţul american de benzinării Sheetz a anunţat că a început o serie de negocieri cu Tesla Motors pentru a echipa benzinării sale cu Superchargere.

"Am avut discuţii cu ei să-şi pună Superchargerele în benzinăriile noastre. Nu am făcut încă nimic concret, dar continuăm discuţiile", a explicat Michael Lorenz, vice-preşedintele de aprovizionare cu carburant al Sheetz.

Urmareste Automarket
În condiţiile în care lanţul are peste 500 de benzinării şi generează venituri anuale de aproape 7 miliarde de dolari, Tesla Motors are avantajul că îşi poate creşte semnificativ numărul de staţii de încărcare.

În paralel, un astfel de parteneriat ar reprezenta un avantaj major inclusiv pentru lanţul de benzinării, care ar obţine venituri suplimentare din două surse.

Pe lângă veniturile obţinute din închirierea spatiilor pentru staţiile de încărcare, benzinăriile pot genera venituri suplimentare prin operarea unor cafenele sau restaurante, întrucât încărcarea unei maşini electrice Tesla durează în prezent între 30 şi 60 de minute.

Via DigitalTrends

Comentarii (2)

  • In Austria si Germania exista puncte de incarcare in benzinariile importante de mult timp.
    3 1
  • Oare si tancurile vor fi electrice?in acest caz romania ar putea deveni egala SUA sau a rusiei...o bomba cu puls electromagnetic si pui pe butuci o tara intreaga...unde pui ca a ataca numeroase facilitati petroliere ale inamicului necesita resurse umane si materiale mari,asa ca cu(scuze kk nia)o mica bombita nu-ti mai trebuie divizii de tancuri,escadrile etc etc....da si daca o incasezi vei ajunge in epoca de piatra in 24h
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru