Dacia Duster, cel mai bun 4x4 de buget pentru remorcarea rulotelor în Anglia

de Bogdan Mirică
Vineri, 14.06.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacia Duster a fost desemnat SUV-ul anului 2013 pentru capacităţile sale de remorcare ale unui rulote

Urmareste Automarket
Dacia reuşeşte să bifeze încă un plus la capitolul imagine în Regatul Unit. Vârful de gamă al constructorului român, SUV-ul Duster, a reuşit să îşi treacă în palmares un nou premiu dincolo de Canalul Mânecii.

În cadrul premiilor Towcar Awards, acordate maşinilor care se dovedesc a fi cele mai pretabile pentru remorcarea unei rulote, Duster a câştigat primul loc la categoria „Automobil 4x4 de buget”.

O maşină perfectă pentru remorcare, cu un preţ foarte mic.

Eticheta sa nu este o eroare. Pentru cât ai plăti pe un Kia Rio cu trei uşi, Dacia îţi oferă un vehicul 4x4 cu cinci locuri. Duster este fără îndoială un chilipir

Membrii juriului
Towcar Awards
Performanţa a fost atribuită versiunii diesel 1.5 dCi de 110 cai putere, tracţiune integrală şi nivel de echipare Ambiance. Juriul a catalogat Duster ca fiind „o maşină perfectă pentru remorcare, cu un preţ foarte mic. Eticheta sa nu este o eroare. Pentru cât ai plăti pe un Kia Rio cu trei uşi, Dacia îţi oferă un vehicul 4x4 cu cinci locuri. Duster este fără îndoială un chilipir”, au susţinut membrii juriului.

Cei care au evaluat modelele înscrise în concurs au avut de notat mai multe caracteristici. Probele de concurs au presupus probe de accelerare de la 50 la 95 de km/h, probă de frânare de la 50 la 0 km/h, pornire în pantă, schimbarea de urgenţă a benzii de rulare. Au fost notate şi capacităţile de remorcare, cât de uşor se ataşează remorca şi oglinzile speciale, utilitatea roţii de rezervă, precum şi calităţile maşinii (capacitatea portbagajului, spaţiul pentru pasageri, confortul, eficienţa).

Duster a concurat la categoria vehiculelor cu o masă de până în 1424 de kilograme, alături de modele de temut.

Tot la această categorie, Kia Cee'd Sportswagon a câştigat premiul pentru cel mai bun automobil uşor (Best Ultra-light tow car).

Au mai existat şi alte categorii, separate de asemenea în funcţie de masă: 1425-1579 de kilograme - câştigător Volkswagen Passat Variant, 1580-1724 de kilograme – BMW Seria 3 Touring, 1725-1899 de kilograme – câştigător Jaguar XF Sportbrake şi peste 1900 de kilograme – Land Rover Discovery 4.

Comentarii (16)

  • Nu uitati sa precizati ca Dusterul pentru UK se face in in India...
    15 34
  • Adica un fel de,, cel mai bun tractor 4x4 cu AC'' Ce mai clasment....Ma mir ca nuau categoria ,,cea mai buna masina de tractat alta masina''
    15 53
  • UK fara fite
    Stiam eu ca britanicii o vor aprecia.
    36 3
  • LUCCI are dreptate în partea a doua a postării, categoria este ciudata, dacă o luam asa și un Sandero diesel poate trage o rulota mai mica, chinuit este adevarat,
    Am văzut ca multi sunt revoltați ca se face în India, țin sa le împrospătez memoria, ca Renault a cumpărat brandul cu 50milE, deci pot fabrica și în Patagonia dacă vor și pot.
    3 10
  • @LUCI si alalalt
    Voi doi sunteti cam idioti.... posesori de ursulet cu sute de milioane de km la bord..... dar refulati aberatii aberante pe internet! Probabil aveti pete pe nadragi cand vedeti o masina mai de doamne ajuta!
    32 6
  • iceguy
    capacitate de remorcare ?=? tractor ????? Sa incercam sa o punem si la arat !!!
    1 12
  • Scrooge
    E foarte buna precizarea. Ai rulota, deci ai nevoie de cuplu si o masina solida, plus esti intr-un stil de viata flower-power si nu te intereseaza la o masina decat aspectul practic. Pentru alte situatii de strada si oras alegerile sunt diferite.
    10 4
  • foarte tare, ma bucur pentru dacia. Oricum englezii sunt niste oameni foarte chibzuiti si unii dintre ei fara fite, cumpara ce considera ca le e folositor pentru viata lor. Nu ca melteanu din meltenica cumpara marci straine dupa care vede ca n-are bani nici de piese nici macar de benzina sau motorina si o tin in garaj. Unii o mai scot o data pe luna ;) dar facand mare paguba un bugetul lor :P
    16 0
  • Cati dintre voi cunoasteti legislatia rutiera? La ce comentarii au unii, mamica inca le mai da banii de troleibuz.
    Masa redusa a Duster-ului este un avantaj pentru cine are o rulota usoara. Peste masa maxima autorizata de 3.500 kg iti trebuie deja permis de categoria BE, greu de obtinut in Romania de exemplu, pt ca scolile de soferi de abia acum se mobilizeaza.
    16 4
  • Hidoasa mai e caruta asta...
    3 28
  • hai ca dai pe afara de destept ce esti. A zis cineva ceva de mase, articolul precizeaza cumva tipul de rulota?, E vorba de Duster si de faptul ca e o alegere buna de tractat rulote. Care rulote?, care trebuie....documentatii pentru adevaratii pasionati (ca Romania e cam zero la acest capitol) se gasesc in alta parte. Dar binenteles ca stii si tu ceva si ai iesit ca badea la poarta sa-ti faci reclama. Roman tipic.
    9 9
  • @asta de deasupra mea
    Stai calm! Se pot face deductii LOGICE. Nu vad insa care-i problema ta?
    Cine isi face reclama? Unul fara identitate pe automarket? Mie imi suna a frustrare comentariul tau.
    11 2
  • Florin
    Bravo Dacia!
    PS: cum se spune corect "pornire în pantă" sau "pornire în rampă"?
    6 1
  • @@LUCI si alalalt-Noi cel putin avem ,sa zicem. nume. Tu nu ai curajul nici cat sa te ascunzi cupa un id.Sa zicem ca petele in cauza iti pot aparea daca ,cine stie-creo minune a netului- ne vom intalni intre 4 ochi.
    1 2
  • pt. @MiricaBogdan
    Putina atentie la traducerea textelor copiate de pe net va rog!
    Pornirea in panta cred ca e de fapt in rampa caci in panta porneste si un tico cu o remorca de 2 tone in spate.
    3 0
  • Azazel
    @asta de deasupra mea

    Lasa ca ai tu identitate pe automarket :))
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru