Dacia Duster Sport, ipoteze de design: când designerii își imaginează un ipotetic Duster GT

de Daniel Popescu
Luni, 02.10.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Designerul maghiar X-Tomi a realizat o randare a unui ipotetic Dacia Duster GT, care beneficiază de bare de protecție sportive, jante de mari dimensiuni și elemente negre de caroserie.

Noua generație Dacia Duster a avut premiera mondială cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt din luna septembrie, iar principalele noutăți au fost introduse la interior. În schimb, designul a rămas în mare parte același, în special datorită faptului că este apreciat și în prezent de clienți.

Iată însă că designerul auto maghiar X-Tomi, cunoscut pentru numeroasele "desene" pe care le publică cu regularitate cu modele dintre cele mai diverse, și-a imaginat o versiune sportivă a modelului fabricat la Mioveni.

Așa a apărut Dacia Duster GT, care în viziunea lui X-Tomi beneficiază de câteva elemente stilistice care îl scot în evidență comparativ cu versiunea tradițională. Este vorba în principal despre o bară de protecție cu design mai agresiv, dar și de jante de mari dimensiuni și elemente negre, care se îmbină cu nuanță de albastru aleasă pentru caroserie.

De asemenea, același X-Tomi a realizat și o versiune digitală cu 3 uși pentru noul Duster, una care păstrează însă o bună parte din designul noii generații.

Via X-Tomi

Comentarii (8)

  • Piața dictează, producătorii execută. Dar și-un pic pe dos - producătorii formează/stimulează unele gusturi/trenduri incipiente și cumpărătorii... SE execută.
    Strict ontopic s eamănă mult cu Renault-ul Sandero RS-ul produs în Brazilia (2 l / 145 CP), dar nu-i rău în principiu conceptul ca rezolvări/detalii de stil.
    ...Asta nu înseamnă totuși că renunț la părerea incompatibilității noțiunilor SUV și sportivitate (comentariu evident subiectiv, valabil și-n cazul posibilelor Captur RS etc.).
    13 2
  • Dacia a reactionat la cererea publicului (limbaj de lemn, na) ce isi facea auzita nevoia unei Dacia papuk adica o camioneta.

    Renault s-a executat dandu-si, in final, cu tesla'n oo, modelul (Dacia Pick-up) nefiind un succes de piata.

    randarea pe albastru arata bine, o buna inspiratie pentru un tuning exterior
    2 3
  • Parere
    Daca va arata asa nu o sa mai cumpere nimeni Renault.
    7 1
  • @vianu: Corect în principiu ce zici apropo de cererea pieței pt un pick-up Logan, dar nu trebuie uitat un mic amănunt, care explică de fapt relativul insucces comercial al pomenitului model.
    Mai clar, n-a fost produs decît în varianta totul față, în timp ce mulți profesioniști își doreau un papuc mai robust... și mai ales cu versiune 4x4, ca precedentul.
    5 1
  • someone
    @ kiro & vianu: apropo de precedentul: in afara de sierra, eu nu mai stiu alta masina care sa fi fost oferita cu tractiune fata, sau spate sau 4x4 in aceeasi generatie. voi stiti?
    2 1
  • @someone

    @kirotractor facea referire la pick-up-ul Logan ca ar fi fost castrat de inca 2...roti motrice. Dar eu nu stiu ca ceilalti sa fii oferit un 4x4 ca alternativa la Dacia.

    Golf era oferit (dar intr-o versiune extrem de limitata) cu 4x4, Syncro. Era unul prin oras la mine, verde, foarte imi facea cu ochiul.
    1 3
  • someone
    golful 2 country, 4x4 syncro, ca de la golf 3 au trecut la 4motion, era o chestie mortl de faina.
    sasiul acela suprainaltat si roata de rezerva pe hayon....t-roc has nothing on him :))))))
    3 1
  • someone
    golful 2 country, 4x4 syncro, ca de la golf 3 au trecut la 4motion, era o chestie mortl de faina.
    sasiul acela suprainaltat si roata de rezerva pe hayon....t-roc has nothing on him :))))))
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru