Dacia va avea muzeu în Mioveni: inaugurarea are loc în toamna lui 2016

de Sebastian Toma
Joi, 10.07.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Primăria oraşului Mioveni a proiectat un muzeu auto dedicat mărcii Dacia. Acesta va avea modele Dacia furnizate de uzină şi va fi inaugurat în toamna lui 2016, informează colegii de la 0-100.ro.

Esential 7 milioane de euro este costul estimativ al construcţiei Muzeului Automobilului Dacia din Mioveni.
27 de modele Dacia vor fi expuse permanent la Mioveni, toate întreţinute de specialişti din partea constructorului de automobile.
Mioveni, oraşul care se bucură cel mai mult de pe urma succesului Dacia, va avea un Muzeu al Automobilului Dacia, titrează colegii de la 0-100.ro. Proiectul a fost gândit de Primăria Mioveni şi nu ar fi fost posibil fără sprijinul Dacia, care va asigura exponatele şi le va întreţine pentru păstrarea acestora în stare optimă. Muzeul nu va fi o simplă expoziţie, urmând să integreze simulatoare auto pentru a atrage interesul publicului şi pentru a ajuta Dacia să-şi crească vânzările, le-a explicat primarul oraşului Mioveni reprezentanţilor 0-100.ro şi HotNews.ro în cadrul unui interviu. În acest moment, proiectul este în faza de studiu şi analiză.

Dacia lansează ediţia specială Logan 10 ani: climatizare automată, comenzi pe uşi şi semnal în oglinzi

Lucrurile vor avansa mult mai rapid decât se întâmplă în alte arii ale administraţiei locale, urmând să fie organizată o licitaţie pentru lucrările de execuţie în cel mult două luni.

În decursul lunilor următoare va fi semnat şi un protocol cu Dacia, explică Ion Georgescu, primarul Mioveniului. Până în decembrie 2016, edilul oraşului Mioveni speră să deschidă muzeul Dacia din oraş, care să fie legat cu o cale ferată de uzină, pe care să o poată folosi turiştii care vizitează ambele obiective. Arhitecţii proiectului suntdin Argeş, au o vârstă de până la 30 de ani, finanţarea vine de la bugetul local şi proiectul este finalizat în proporţie de 75%, potrivit estimărilor primarului oraşului care va beneficia de unicul muzeu al automobilului din România.

REPORTAJ: Am asistat la naşterea noului Dacia Sandero

Aşa arată proiectul muzeului Dacia din Mioveni văzut de sus. Noi abia aşteptăm să devină realitate.

Jérôme Olive, la final de mandat în fruntea Dacia: "Succesul mărcii ar trebui să-i decomplexeze pe români"

Urmareste Automarket
Muzeul Dacia din Mioveni va avea 27 de automobile expuse şi va fi plasat într-o clădire cu design special. Complexul va avea o sală de conferinţe, o sală vitrată pentru recepţie, un magazin de suveniruri, un departament de vânzări, un spaţiu expoziţional circular şi o sală multifuncţională de vizionare a materialelor foto/video.
Reprezentanţii Dacia le-au confirmat celor de la 0-100.ro şi HotNews.ro susţinerea pentru proiectul aflat în analiză la Primăria Mioveni.

New York Times despre Dacia: "E cea mai hot marcă din Europa"

Via 0-100.ro

Comentarii (6)

  • Bravo Dacia.....asteptam un city-car......
    Platforma defunctului Twingo ar fi mai mult decat ok pt. un model Dacia..care la asemenea dimensiuni cu motorasul 0,9Tce plus niste obtionale atent alese ar fi un adversar de temut pt. greii segmentului(Up!,i10) si toate astea la un pret cu vreo 3000euro mai putin......ceea ce in segmentu asta e un avantaj enorm.....
    7 4
  • Felicitari Primariei Mioveni! Este o initiativa frumoasa avand in vedere ceea ce inseamna Dacia pentru acest oras. Este ceva normal!
    Bravo, Dacia!
    Sper ca cei din guvern se vor tine de promisiuni si vor realiza intr-un final autostrada nde care au nevoie cei de la Dacia si nu numai.
    13 1
  • Crystyann
    @Tzenu : chiar crezi ca vei avea o masina mini cu motor turbo de la Dacia pe la 6.000 EUR - 7.000 EUR? Daca o scot mai mult ca sigur va un mpotor aspirat - ca sa iasa in buget , intelegi ? Gandeste-te ca diferenta de pret fata de un Sandero va fi de maxim 1.000 EURO la acelasi motor.
    2 2
  • Vestea este minunata. Toti marii producatori de automobile isi respecta istoria, iar Dacia, in ciuda carcotasilor, a devenit un producator de automobile cu adevarat important.

    Ar fi formidabil daca la acest muzeu ar fi expuse si exemplarele extrem de rare care au purtat sigla Dacia, modele a caror existenta este o necunoscuta pentru majoritatea romanilor. Dacia 1100 IS (modelul cu 4 faruri), Dacia 2000, Dacia MD87, Dacia D6, sunt doar cateva dintre exemple.
    De asemenea, ar fi extrem de interesant daca s-ar gasi si s-ar putea expune cateva dintre masinile de competitie care au reprezentat Romania in anii '80 cu rezultate mai mult decat onorabile.

    Si pentru ca am adus vorba despre masinile de concurs, poate undeva, intr-un colt al muzeului, va exista si o sectiune dedicata marilor nostrii piloti care au obtinut, uneori in conditii extreme, performante deosebite pentru motorsportul romanesc. Si poate asa, de-acolo dintre ingeri, regretatul Nicu Grigoras, va binecuvanta cu un zambet aceasta initiativa minunata.
    7 1
  • Legarea muzeului cu o vizita in uzina este o super idee, altfel un mic muzeu cu 27 de exponate ar fi un fiasco total. Ramane o mare problema: trebuie vizitat numai in timpul saptamanii
    3 0
  • Felicitari Dacia! Asa ioropa aude si de alt fel de romani, nu numai de constructori, infirmiere, femei de serviciu si IT-isti.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru