Daimler aprinde lumina în casele germanilor: bateriile uzate ale maşinilor electrice, folosite la alimentarea cu energie

de Daniel Popescu
Marti, 24.11.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bateriile Li-Ion folosite pe maşinile electrice şi hibride plug-in ale constructorului Daimler vor fi utilizate la alimentarea cu energie electrică a unei localităţi germane cu aproape 90.000 de locuitori.

Esential 13 MWh vor produce 1.000 de baterii de pe maşinile electrice Daimler
Daimler a găsit o metodă inedită prin care poate să reducă costurile maşinilor electrice şi, în acelaşi timp, să folosească în continuare bateriile uzate.

După ce eficienţa bateriilor va scădea la 80% pe parcursul utilizării, acestea vor fi înlăturate de pe maşini şi utilizate pentru a alcătui unităţi de stocare pentru alimentarea cu energie a reţelelor publice de electricitate.

Prima "tranşă" va fi formată din 1.000 de baterii care vor avea o capacitate totală de 13 MWh prin dispunerea acestora în 46 de grupuri de câte 600 kWh. Această cantitate de energie va fi conectată la reţeaua de electricitate a localităţii germane Lunen cu 87.000 de locuitori.

Prin cea de-a doua utilizare a bateriilor în Lunen prelungim ciclul de viaţa al bateriilor maşinilor electrice sau plug-in şi după utilizarea din industria auto.

Comunicat de presa
Daimler
În acest fel, bateriile vor fi utilizate încă 10 ani înainte de a fi scoase din uz şi va permite celor de la Daimler să recupereze o parte din investiţie, ceea ce ar putea avea ca efect o uşoară scădere a preţurilor pentru maşinile electrice.

Proiectul va fi implementat în prima parte a anului 2016 în parteneriat cu furnizorul de energie electrică Getec, integratorul bateriilor în reţea The Mobility House AG şi compania de reciclare Remondis.

"Prin cea de-a doua utilizare a bateriilor în Lunen, cei patru parteneri prelungesc ciclul de viaţa al bateriilor maşinilor electrice sau plug-in şi după utilizarea din industria auto", precizează Mercedes într-un comunicat.

Via Hydrogen Fuel News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru