Daimler ar putea cumpara Aston Martin şi MV Agusta

de Sebastian Toma
Miercuri, 27.08.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Americanii de la Car&Driver susţin că grupul german Daimler AG ar putea cumpăra pachetele majoritare de acţiuni ale mărcilor Aston Martin şi MV Agusta.

Esential 50 la sută este probabilitatea achiziţiei mărcii Aston Martin de către germanii de la Daimler, spun sursele din cadrul concernului german.
Daimler AG, compania germană care deţine mărcile Mercedes-Benz, Smart, Maybach, Freightliner şi Thomas Built ar putea să-şi extindă portofoliul cu două branduri prestigioase, titrează americanii de la Car&Driver. Vorbim despre producătorul independent de supercar-uri Aston Martin şi producătorul italian de motociclete MV Agusta. Pentru moment, nu a fost luată nicio decizie oficială, spune sursa din cadrul concernului german citată de americanii de la Car&Driver, dar ambele mărci sunt luate în considerare pentru achiziţie. În timp ce achiziţia Aston Martin ar fi o investiţie care să susţină parteneriatul actual şi a preveni eventualele probleme financiare ale mărcii din Gaydon, achiziţia producătorului italian de motociclete sport ar fi intrarea mărcii germane în această industrie după ce rivalii de la Audi au cumpărat marca Ducati.

Daimler îşi va mări participaţia la Aston Martin

Urmareste Automarket
Parteneriatul dintre Daimler AG şi englezii de la Aston Martin a fost semnat anul trecut, iar nemţii deţin deja cinci procente din producătorul britanic de modele sport exotice.
Germanii ştiu deja că Aston Martin are nevoie de o infuzie tehnologică puternică, fiind deja partenerii tehnici ai acestora după ce colaborarea englezilor cu Ford se apropie de sfârşitul perioadei contractuale. În afară de elementele tehnice primite de la Daimler, englezii de la Aston Martin sunt independenţi în ceea ce priveşte design-ul şi celelalte departamente asociate dezvoltării, producţiei şi vânzării de automobile. În prezent, achiziţia completă a mărcii Aston Martin de nemţii de la Daimler are o probabilitate de 50%.

Fostul proprietar al mărcii Ducati a investit 177 milioane de euro în Aston Martin

Cu câteva luni înainte ca Audi să cumpere marca Ducati, divizia AMG de la Mercedes-Benz avea un parteneriat cu Ducati şi italienii au lansat mai multe ediţii speciale ale motocicletelor din portofoliu în cinstea colaborării.

FEATURE: Ducati - un nume legendar în lumea moto

Achiziţia italienilor de la MV Agusta este semnificativ mai probabilă decât cumpărarea mărcii britanice de modele sport, spun sursele citate de publicaţia americană din cadrul concernului Daimler. În primul rând, această achiziţie i-ar ajuta pe nemţi să intre şi ei în lista producătorilor de automobile care au în concern o marcă moto, iar cireaşa de pe tortul acestei achiziţii ar fi pedigree-ul MV Agusta în lumea motorizată pe două roţi. Unele voci spun că această achiziţie ar veni şi ca o răzbunare la nivel înalt în faţa conaţionalilor de la Audi, care au cumpărat marca Ducati. Cei de la Daimler au avut un parteneriat cu producătorul de motociclete din Bologna înainte ca acesta să fie cumpărat de Audi, iar Ola Källenius , şeful diviziei AMG, afirma că parteneriatul dintre Ducati şi AMG este "perfect", cele două mărci având o potrivire de caracter şi declaraţia sa includea şi o intenţie de achiziţie a mărcii dacă proprietarii acesteia vor dori acest lucru.

Acesta este MV Agusta F4, una dintre cele mai performante motociclete de stradă disponibile pe piaţă în prezent.

Compania care deţine marca MV Agusta este condusă de Claudio Castiglioni şi se numeşte MV Agusta Motor Holding S.r.l., italianul achiziţionând celebrul brand de la americanii de la Harley Davidson.

În trecut, marca MV Agusta, echivalentul Ferrari în lumea moto, a fost deţinută de malaezienii de la Proton, de italienii de la Cagiva şi de un holding italian. La fel ca Ducati, marca a trecut prin numeroase probleme financiare, dar cei de la MV Agusta ţintesc segmentul superior a pieţei moto faţă de cel abordat de producătorii japonezi şi de marca din Bologna.

Via Car&Driver

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru