Daimler îşi va mări participaţia la Aston Martin

de Sebastian Toma
Marti, 05.08.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Daimler a decis să îşi mărească participaţia la Aston Martin şi să întărească parteneriatul cu marca britanică. Nemţii vor furniza şi componente electronice pentru marca din Gaydon, pe lângă motoarele V8 dezvoltate de divizia AMG.

Esential 5 la sută din acţiunile Aston Martin sunt deţinute de nemţii de la Daimler AG.
Daimler AG a anunţat creşterea participaţiei sale în cadrul Aston Martin cu un procent, anunţă reprezentanţii companiei germane. Noul format al parteneriatului dintre cele două mărci include o participaţie totală de cinci procente a nemţilor de la Daimler în cadrul companiei care deţine marca Aston Martin şi furnizarea de componente electrice şi electronice pentru constructorul din Gaydon. Înainte de anunţul legat de parteneriatul semnat pe 31 iulie, divizia AMG de la Mercedes-Benz urma să furnizeze motoare V8 pentru viitoarele modele ale Aston Martin. În plus, inginerii Daimler ar putea colabora cu omologii lor din Regatul Unit pentru dezvoltarea unui SUV pe care să-l comercializeze Aston Martin începând cu anul 2017, spun unele surse citate de Automotive News.

Mercedes-Benz prezintă motorul lui AMG GT: V8 twin-turbo de 510 CP

Britanicii de la Aston Martin sunt printre puţinele companii din segment care nu aparţin de un concern auto de anvergură.

Independenţa companiei britanice le aduce numeroase provocări echipelor de design şi de dezvoltare, aceştia fiind nevoiţi să refolosească platformele mai vechi pentru a-şi împrospăta gama. Acest lucru se va schimba în viitorul apropiat, marca britanică urmând să beneficieze de pe urma celui mai generos program de investiţii din istoria sa de 101 ani, acesta fiind finanţat de compania Investindustrial, unul dintre proprietarii companiei care deţine producătorul britanic de maşini exotice.

POVEŞTI AUTO: 100 de ani de Aston Martin - între faliment şi One-77

Fiecare Aston Martin este construit manual în aproape 200 de ore şi poartă numele tehnicianului care i-a făcut verificarea finală.

Aston Martin confirmă dezvoltarea unei noi platforme tehnice

Urmareste Automarket

Vânzările mărcii au cumulat 4.200 de unităţi în 2013 şi previziunile sunt de 3.700 de unităţi pentru anul curent, ceea ce înseamnă un volum redus la jumătate faţă de rezultatul din 2007, cel mai bun an pentru marca britanică.

Spre deosebire de anul 2007, valoarea de tranzacţionare a modelelor Aston Martin a crescut cu 55%, potrivit lui Hanno Kirner, Chief Financial Officer al companiei din Gaydon. Datorită acestei creşteri a valorii de tranzacţionare, Aston Martin va putea lansa modele noi cu până la 40% mai accesibile decât cele ale rivalilor, explică şeful companiei.

Aston Martin nu renunţă la motoarele V12 şi refuză hibrizii

Via AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (2)

  • Andrei
    Aceasta colaborare nu poate aduce decat progres,atat pentru Mercedes cat si pentru Aston Martin.
    3 0
  • Nu inteleg de ce Mercedes nu vor sa ii cumpere integral... daca au acum vanzari mai bune decat Lamborgini, la preturi asemanatoare, e clar ca potential exista...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru