De voie, de nevoie: jumătate din gama Jaguar Land Rover va fi hibridă sau electrică în 2020

de Daniel Popescu
Luni, 21.11.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noile reguli pentru emisii forţează inclusiv un producător precum Jaguar Land Rover să anunţe că jumătate din gama sa de modele va fi electrică sau hibridă până în 2020, însă producătorul exclude lansarea unor maşini cu funcţii autonome.

Industria auto va arăta complet diferit în 2020, atunci când regulamentele pentru emisii vor deveni semnificativ mai dure decât în prezent în Statele Unite, Europa şi China.

Ultimul constructor care admite că trebuie să se alinieze trendului ecologic este Jaguar Land Rover, care a anunţat că jumătate din gamă va fi hibridă sau electrică până în 2020. De altfel, cu numai câteva zile în urmă, conceptul electric Jaguar I-Pace (foto) a debutat la Salonul Auto de la Los Angeles înaintea lansării în versiune de producţie programată pentru 2018.

Urmareste Automarket
Principala problemă este însă una de natura financiară, întrucât dezvoltarea unei maşini electrice costă de 2.5 ori mai mulţi bani decât a unui model cu motor cu combustie internă.
"Pentru o companie mică precum a noastră, aceasta este o provocare majoră care va forţa limitele organizaţiei. Dar asta demonstrează că Jaguar Land Rover poate fi foarte avansată", spune Ralf Speth, CEO-ul companiei.

În schimb, Jaguar Land Rover nu are nicio intenţie să lanseze modele cu funcţii autonome, întrucât consideră că tehnologia nu este încă suficient de sigură. Prin urmare, constructorul va aştepta îmbunatăţirea acesteia în cadrul testelor şi abia mai târziu va adopta tehnologia.

"Avem nevoie de mai multă tehnologie şi de mai multe milioane de linii de cod. Trebuie să aşteptăm un pic. Poate suntem prea conservatori, dar facem asta în mod conştient. Nu este suficient de sigură", a adăugat Speth.

Via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru