Designul lui BMW i4 a fost finalizat: rivalul lui Tesla Model 3 va fi "foarte modern"

de Daniel Popescu
Vineri, 15.03.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a anunțat că a finalizat designul viitorului sedan electric i4, despre care directorul de design Adrian van Hooydonk afirmă că este "foarte modern". Lansarea este programată în 2021.

BMW va lansa în cursul anului 2021 sedanul electric i4, care se va alătura gamei formată din i3 și i8 cu scopul de a reprezenta un rival de temut pentru Tesla Model 3.

Cu doi ani înainte de lansarea versiunii de producție, directorul de design Adrian van Hooydonk anunță că a finalizat designul noului model și că acesta va fi unul modern.

"Trebuie să fie mai curat decât Seria 3 pentru că trebuie să arate foarte modern. Ca parte a brandului i, noul i4 trebuie să fie în fruntea a tot ceea ce suntem capabili să oferim", a declarat el pentru publicația Autocar.

Potrivit unor informații anterioare, BMW i4 ar urma să aibă o autonomie de până la 700 de kilometri, iar modelul promite o dinamică excelentă mulțumită materialelor ușoare folosite atât în dezvoltarea structurii, cât și la nivelul caroseriei.

De asemenea, van Hooydonk a precizat că noutățile de design introduse inițial pe i3 și i8 vor fi preluate și pe modelele tradiționale ale constructorului.

"Designul lui i3 și i8 a deschis oportunități despre care nici nu știam că există în privința designului pentru modelele noastre generale.

Cred că puteți vedea asta în modelele din 2018, Seria 3, X5 sau Seria 8. Este un limbaj de design mai curat și această strategie a fost declanșată de primele modele i", a adăugat el.

De asemenea, oficialul BMW anticipează că o nouă evoluție a designului va avea loc în momentul în care mașinile autonome vor începe să-și facă apariția pe piață.

"Condusul autonom va fi un declanșator și mai mare pentru schimbări de design comparativ cu mașinile electrice", a încheiat oficialul mărcii bavareze.

Până la finalul anului 2021, grupul german ar urma să aibă pe piață 5 modele complet electrice (i3, Mini EV, iX3, versiunea de serie a lui Vision iNext și i4) și cel puțin 10 vehicule PHEV (plug-in hybrid). Dar planurile nu se opresc aici, întrucât nemții spun că numărul modelelor din gama electrificată o să crească considerabil până în 2025: 12 modele complete electrice și cel puțin 13 vehicule PHEV.

Via Autocar

Comentarii (5)

  • Auzi, rivalul lui Model 3, frumos, pacat pentru voi ca-i doar.. o poza. Ce rival bre cu lansare "in cursul anului 2021".. mai sigur prin 2023, nu de alta dar vor intampina sigur nelipsitele "probleme cu furnizorul de baterii". Pai pana in 202x, Model 3 va ajunge la 3.1 sau poate mai mult.
    Succesuri bai penibililor!
    18 8
  • someone
    autonomie de 700 km inseamna o baterie uriasa, adica greutate enorma. e drept ca , asa cum pretind dansii, o parte din aceasta greutate va fi anulata de materialele usoare folosite la sasiu si caroserie, dar totusi.....de unde dinamica excelenta cand ai greutate mare?
    2 8
  • @someone
    poate vor avea o baterie cu densitate energetica mare, daca stii ce zic si atunci ce zici tu cade da om trai si om vedea, cine a trai :)
    7 5
  • someone
    sant prea multi " daca " pana in 2021, if u know what i mean.
    dar bine-o zis cine-o zis cand o zis ce-o zis despre bateriile cu densitatea mare
    2 7
  • Punem pariu ca si la bemeweu electric se rupe lantul de distributie si nici acela nu e defect de fabricatie ?!? :))
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru