Electrificare în gama Lamborghini: înlocuitorul lui Aventador va avea un sistem hibrid de propulsie

de Cornel Șocariciu
Luni, 22.01.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un oficial din cadrul Lamborghini spune că înlocuitorul lui Aventador va folosi un sistem de propulsie electrificat. Italienii vor miza în continuare pe un propulsor V12 și pe unul sau două motoare electrice.

Lamborghini a avut cel mai bun an din istorie: 3.815 supercaruri au ieșit pe poarta constructorului italian în 2017. Cu ocazia Salonului Auto de la Detroit, oficialii constructorului din Sant'Agata Bolognese au oferit o serie de informații interesante cu privire la înlocuitorul lui Aventador.

Maurizio Reggiani, directorul departamentului de Cercetare și Dezvoltare din cadrul Lamborghini, a declarat că inginerii vor avea o muncă dificilă atunci când vor demara proiectarea noului model. Acesta ar urma să folosească în continuare propulsorul V12 de 6.5 litri, dar va integra și unul sau mai multe motoare electrice.

"Da. Cu privire la V12 spun da, da, da, da", a declarat oficialul Lamborghini.

De asemenea, italienii se gândesc și la o transmisie cu dublu ambreiaj, însă masa totală mai mare constituie o problemă pentru ingineri.

"Pentru mine, orice element care aduce kilograme în plus reprezintă un inamic și trebuie să decid ce sacrific și ce nu. Sunt de acord că transmisia cu dublu ambreiaj este o soluție genială, dar am o singură problemă: masa totală mai mare", a completat oficialul Lamborghini.

Cel mai probabil, înlocuitorul lui Lamborghini Aventador ar urma să debuteze în 2020. 

Via | MA

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru