Electrificarea Americii: Volkswagen va instala peste 500 de stații de încărcare pentru mașini electrice în SUA

de Daniel Popescu
Joi, 09.02.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Volkswagen a creat o divizie separată cu fonduri de două miliarde de dolari care va instala peste 500 de stații de încărcare pe teritoriul Statelor Unite, ca parte a acordul pentru finalizarea scandalului Dieselgate.

La începutul lunii ianuarie, Grupul Volkswagen a ajuns la un acord final cu autoritățile americane pentru a clasa scandalul Dieselgate, iar "factura" totală a ajuns la circa 23 de miliarde de dolari. Ca parte a acestui acord, constructorul german s-a angajat să investească două miliarde de dolari în dezvltarea industriei pentru mașini electrice, iar acum a anunțat planurile concrete pe care le are în această direcție.

Astfel, Grupul Volkswagen a creat o divizie separată numită Electrify America care va avea de implementat două proiecte majore. Primul proiect este montarea a 300 de stații de încărcare în peste 15 zone metropolitane, care vor fi inclusiv de tip Fast Chargers și vor avea peste 150 kW. Aceste stații de încărcare vor fi amplasate inclusiv în complexurile de apartament, zonele de retail sau clădirile de birouri.

Urmareste Automarket
Pe de altă parte, al doilea proiect prevede construcția unei rețele de peste 200 de stații de încărcare care se va întinde pe tot teritoriul Statelor Unite.
"În prima fază intenționăm să ne concentrăm pe instalarea de stații de încărcare în zone metropolitane care ar putea beneficia de pe urma infrastructurii din zonele dens populate și de pe autostrăzi", spun oficialii Electrify America pe site-ul oficial.

După implementarea acestor proiecte, Electrify America intenționează să implementeze un program de tip Green City prin care să ofere servicii de transport local cu utilitare electrice, bazate practic pe viitorul serviciu Moia anunțat deja de Grupul Volkswagen.

În plus, constructorul va analiza oportunitatea de a dezvolta și o rețea de încărcare pentru mașini electrice alimentate cu hidrogen, în funcție de popularitatea pe care o vor avea astfel de modele.

Via Leftlane News, Electrify America

Comentarii (1)

  • Si o sa vina si cu un mic soft care va umfla factura la curent?
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru