Elon Musk ia peste picior gigantul Apple: "Ne place să spunem că Apple este cimitirul Tesla"

de Mircea Meșter
Sambata, 10.10.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Elon Musk contrazice informațiile conform cărora inginerii de top ai Tesla Motors sunt cooptați de Apple contra unor sume de ordinul sutelor de mii de dolari. "Acolo pleacă doar cei concediați de noi", anunță șeful Tesla.

Elon Musk atinge într-un interviu acordat publicației germane Handelsblatt subiectul foarte discutat în ultima perioadă al unei eventuale mașini pe care Apple ar putea s-o scoată pe piață în următorii ani. În condițiile în care Apple ar deveni un rival al celor de la Tesla în condițiile în care lucru va deveni realitate, CEO-ul companiei americane specializate în mașini electrice devine destul de interesantă. Cu atât mai interesantă este însă această opinie după interviul acordat jurnaliștilor germani.

"Apple a angajat oamenii pe care-i concediem noi. Ne place să glumim spunând că Apple a devenit «cimitirul Tesla». Dacă nu reușești să te impui la Tesla, pleci la Apple. Nu glumesc!", spune Elon Musk, care contrazice astfel informațiile conform cărora fiecare dintre inginerii de top pe care Apple îi aduce de la Tesla primește pe loc 250.000 de dolari primă de instalare. De altfel, informațiile din presa IT arată că Tesla Motors pierdea la un moment dat atâția ingineri, încât calendarul de lansări avea de suferit din această cauză.

Urmareste Automarket
Informațiile legate de o posibilă mașină produsă de Apple au început să circule prin presa americană în 2013.
Numele de cod al proiectului este Project Titan, iar calendarul său arată că prima mașină produsă de gigantul american ar trebui să apară pe piață în 2019. Conform acelorași surse americane, Apple a rezervat exclusiv pentru acest proiect 600 de designeri și de ingineri care au rolul de a dezvolta o mașină care să lupte de la egal la egal cu modelele auto deja existente pe piață.

"O mașină electrică este următorul pas logic pe care ar trebui să-l facă Apple", spune Elon Musk, care consideră însă că cel mai valoros brand din lume nu are forța de a se lupta cu Tesla Motors pe această piață. Ba mai mult, directorul general al celor de la Tesla ia peste picior unul dintre ultimele produse Apple: "V-ați uitat vreun moment la ceasul Apple?", a întrebat ironic Elon Musk, râzând în hohote. "Serios vorbind, e bine că Apple se mișcă și investește în această direcție. Dar mașinile sunt produse extrem de complexe în comparație cu telefoanele sau cu ceasurile", încheie Musk.

Comentarii (13)

  • Aroganta asta il va costa pina la urma! Incepe sa mi se faca lehamite de acest individ si de toti adeptii lui care-l divinizeaza.
    30 27
  • si ce telefon are, iFos cumva?
    4 20
  • Singurul lucru bun pe care l-a facut (si nu-l mai are) a fost Paypal -ul.
    In rest e multa gargara la el...
    23 15
  • bai fratica,ai grija,uita-te la patania lu vw,care se credeau buricu pamintului si acu nu-i mai spala toata apa de pe girla
    18 3
  • Asta-i din acelasi ciclul cu interzicerea sofatului in timpul vietii noastre...
    Probabil ca a trecut la marijuana la heroina injectabila... nu mi-as cumpara o masina electrica de la un drogat
    20 12
  • Imi plac postacii care il iau in bascalie pe Musk...Ma intreb ce au produs ei pana la 40 si un pic de ani din vietisoarele lor? Ei stiu mai bine raspunsul, insa e clar ca din comentarii reies invidie, frustrare si falsa superioritate...
    12 19
  • @Andy
    Calitatea unui om nu se masoara in milioanele de dolari in contul bancar.Coloana vertebrala/caracterul si pozitivitatea sunt armele cu care poti schimba lumea. A vorbi de rau concurenta nu intra in categoriile astea.
    19 5
  • Deocamdată, tipul ăsta-i tăticul electricelor. Și are cea mai mare experiență în domeniu. Și cea mai mare fabrică. Chiar dacă peste 10 ani Apple sau VW sau Samsung vor fi No.1 în producția de automobile electrice, fenomenul se va datora acestui trendsetter. Fără îndrăzneala lui, apariția acestor mașini ar fi întârziată câțiva ani buni.
    4 9
  • @LR

    In anii '40 cand a scos Nissan prima masina electrica, fondatorul Tesla nici macar nu era nascut. De altfel prima masina electrica de masa tot de la Nissan vine, iar alianta condusa de Ghosn - promotorul fenomenului electric - a totalizat peste 250.000 unitati pana acum, performanta neatinsa de nimeni.
    Nu-ti convine adevarul, evident. Ignoranta este mama fericirii,nu-i asa?
    Tesla ca si constructor (amploare, experienta, etc) e mic copil pe langa producatori de traditie precum Nissan, Mercedes-Benz,BMW etc.
    ...iar Apple, VW, Samsung in 10 ani? pff deja delirezi... calmeaza-te.
    7 1
  • @MV
    OK, cum spui tu.
    Mai vedem.
    Eu sunt calm. Tu ești cam nervos.
    1 5
  • Pai vezi...
    "Cea mai vândută mașină electrică din lume - Nissan Leaf - se conduce singură: schimbă benzile și chiar face depășiri "

    "Leaf are o mulțime de senzori, cu 12 camere, cu cinci senzori radar, cu patru lasere și cu alți câțiva senzori ultrasonici. Așadar, cu mult mai multă tehnologie decât cea instalată de Tesla pe Model S pentru a putea oferi Autopilot."

    sursa: automarket.ro
    5 2
  • GTLINE
    Elon Musk are mare dreptate, o Tesla e mult mai complexa decit un iPhone. E logic astam cita aroganta din parea Apple.
    2 2
  • Baieti destepti de romania
    Apple produce un rahat care poate fi inlocuit de catre sute de alte teleofoane, dar tesla are reteta pentru o masina electrica care este geniala, nu o sa imi cumpar iphone sa fiu si eu in rand cu lumea, sa fiu cool, dar o sa imi cumpar o tesla sa ma scap de dependenta de petrol, si cat despre urmatoare mea dependenta! Apple vrea sa construiasca o masina? Ce incepe idioti sa se destepteze si or sa piarda teren?
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru