Elon Musk vrea să construiască o maşină submersibilă

de Sebastian Toma
Vineri, 18.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Carismaticul Elon Musk a achiziţionat un vehicul submersibil folosit într-o peliculă din seria James Bond. Acesta promite să-l echipeze cu un tren de propulsie electric şi să-i păstreze funcţionalitatea.

Esential 1977 este anul în care apărut pelicula care a făcut celebru acest automobil submersibil.
Elon Musk, şeful Tesla Motors, a achiziţionat modelul Lotus folosit în filmul "007: The Spy Who Loved Me". Iniţial, achiziţia de 920.167 de dolari avea un client care a preferat să rămână anonim, dar identitatea lui Musk a fost dezvăluită de cei de la Jalopnik în urma unui pont prezentat de un cititor. La scurtă vreme de la acest anunţ, un purtător de cuvânt al Tesla Motors a confirmat faptul că Elon Musk a achiziţionat respectivul automobil, unicat în lume şi folosit la filmările peliculei din seria James Bond.

Musk a declarat ulterior că a fost dezamăgit de faptul că maşina nu putea să facă transformarea din film, însă promite să o echipeze cu trenul de propulsie Tesla şi să o modifice astfel încât să poată realiza acest lucru. În cadrul procesului de filmare a peliculei "The Spy Who Loved Me", au fost folosite mai multe automobile şi machete pentru scena în care Roger Moore conducea Lotusul în apă şi îl transforma în submarin. Modelul cumpărat de Elon Musk este un submarin care nu este etanş, pasagerul şi pilotul fiind nevoiţi să se echipeze cu echipament de scufundări pentru a-l folosi.

Urmareste Automarket
Exemplarul în sine are o poveste interesantă, fiind achiziţionat pe nevăzute dintr-un garaj unde a fost depozitat câteva decenii. Cel care a cumpărat vehiculul şi l-a vândut apoi la licitaţie a plătit doar 100 de dolari pentru garajul respectiv şi a vândut modelul mai departe, nefiind un fan al seriei James Bond, explică cei de la Jalopnik.

Via CNN | Jalopnik 

Comentarii (2)

  • AndreiRN
    Si eu as face asa jucarie daca as fi in locul lui.
    3 3
  • Elon Musk vrea multe:)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru