Europenii se pregătesc pentru motoare asiatice: Grupul PSA Peugeot-Citroen va exporta motoare din China pe Bătrânul Continent

de Daniel Popescu
Vineri, 30.06.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul PSA Peugeot-Citroen va exporta motoare turbo pe benzină de 1.2 litri din China în Europa. În prezent, unitățile sunt folosite pe modele precum Peugeot 2008, 308 și 408 și Citroen C4.

Constructorii auto încep să folosească parteneriatele din China pentru a exporta mașini sau componente la uzinele din Europa. Printre exemple se numără Volvo S90 sau Ford Focus, ambele fiind produse în China pentru a fi vândute pe piețele din Europa și, respectiv, Statele Unite.

Iată că acum și Grupul PSA Peugeot-Citroen a decis să ia o măsură asemănătoare prin intermediul alianței pe care o are cu constructorul chinez Dongfeng. Astfel, PSA va exporta motoare turbo pe benzină cu 3 cilindri de 1.2 litri de la uzină din localitatea chineză Xiangyang în Europa.

Constructorul anticipează un volum de 55.000 de unități în perioada iulie 2017 - mai 2018, însă nu a menționat care sunt modelele care vor beneficia de motoarele realizate în China. Totuși, acest motor este utilizat pe modele precum Peugeot 2008, 308 și 408 și Citroen C4.

Decizia a fost luată ca urmare a faptului că uzinele Dongfeng din China nu mai lucrează la capacitate maximă, întrucât vânzările Grupului PSA în Asia au scăzut cu 49% față de anul precedent, la puțin peste 130.000 de unități.

Via Automotive News

Comentarii (5)

  • Coradrian
    Sa le cumpere ei. Pe mine nu ma intereseaza cheniezariile !
    1 2
  • Sa nu-mi ziceti ca in poza de sus e linia de asamblare a fostului Vectra C.
    12 0
  • @zen

    Bravo. Ai ochi bun :-)
    4 0
  • :)) nici chinezii nu mai cumpara masini frantuzesti?
    masinile cu motoare chinezesti cu cat sunt mai ieftine? sau doar creste profitul actionarilor?
    8 3
  • Chiloti, slapi, adidasi, mousi, calculatoare, usturoi, motoare, masini....dar niste chinezoaice, asa mai ieftine...cam pe cand? Acuma, io n-am foarte multe pretentii, calitatea in functie de pret, da' sa nu fie chiarde unica folosinta...
    10 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru