Exercițiu de imaginație: BMW dezvăluie designul interior al capsulei Hyperloop care va transporta pasageri cu peste 1000 km/h

de Daniel Popescu
Vineri, 27.04.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Designworks, companie deținută de Grupul BMW, a prezentat un prototip de design pentru interiorul capsulei Hyperloop, care va transporta pasageri cu o viteză de peste 1000 km/h la lansarea planificată pentru 2021.

Sistemul de transport Hyperloop imaginat de Elon Musk în vara anului 2013 începe treptat să se transforme în realitate. Compania Virgin Hyperloop One lucrează în prezent la dezvoltarea acestui proiect cu obiectivul de a lansa o cursă între Dubai și Abu Dhabi în anul 2021.

Aceasta și-a concentrat atenția în special pe specificațiile tehnice ale sistemului de transport, însă recent a încheiat un parteneriat cu Designworks, o companie de design aflată în proprietatea Grupului BMW.

Ca parte a colaborării, Designworks a realizat un prototip de design pentru interiorul viitoarei capsule, iar acesta pare desprins din filmele SF. În realizarea prototipului, designerii au fost nevoiți să ia în calcul două elemente esențiale: capsula nu va avea geamuri, iar călătorii vor fi obligați să rămână așezați pe tot parcursul călătoriei.

Prin urmare, designerii au considerat că este important ca pasagerii să aibă cât mai multe de făcut. Scaunele cu tapițerie din piele au funcții de încălzire și răcire, iar pasagerul are posibilitatea de a schimba culoarea ambientală din zona sa, pentru un confort cât mai mare. De asemenea, există ecrane cu funcții touch pentru stabilirea unor setări personale, dar și display-uri pe care călătorii pot rula conținut multimedia.

Pentru designul general al capsulei, designerii de la Designworks au integrat o serie de elemente tradiționale din cultura arabă, în contextul în care este foarte posibil ca prima călătorie să aibă loc în această zonă geografică.

Pe de altă parte, călătorii nu vor avea întotdeauna timp să descopere toate sistemele de divertisment puse la dispoziție. Obiectivul producătorului este ca Hyperloop să ajungă la o viteză de circa 1080 km/h, iar planurile actuale prevăd ca o călătorie între Dubai și Abu Dhabi să dureze numai 12 minute. Distanța dintre cele două orașe este de 150 de kilometri, iar timpul total al călătoriei include și manevrele caracteristice pornirii și opririi.

Via DesignWorks

Comentarii (2)

  • blana...sa faca masinile fiabile lasa trenuletu in vid...
    8 7
  • Arogantul
    cand or zbura porcii
    4 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru