Exodul constructorilor din motorsport continuă: Porsche se retrage de la Le Mans pentru a concura în Formula E

de Daniel Popescu
Vineri, 28.07.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche se va retrage din clasa de prototipuri LMP1 a Campionatului Mondial de Anduranță la sfârșitul acestui an pentru a concura în Formula E începând din 2019.

Campionatul Mondial de Anduranță a primit vineri una dintre cele mai dure lovituri din ultimii ani, care pune în pericol desfășurarea LMP1, cea mai importantă clasă de prototipuri a competiției.

Porsche a confirmat oficial că va părăsi competiția la sfârșitul sezonului 2017, după ce a obținut trei victorii consecutive în ultimii patru ani. Acest lucru afectează din plin Cursa de 24 de ore de la Le Mans, unul dintre cele mai prestigoase evenimente sportive ale anului și etapa fanion a Campionatului Mondial de Anduranță.

În urma acestei decizii, Toyota rămâne singurul constructor prezent în cadrul clasei LMP1, însă surse citate de publicația Motorsport afirmă că managerii constructorului japonez se vor întâlni săptămâna viitoare pentru a discuta despre planurile de viitor.

Anterior, Toyota și-a luat angajamentul de a concura la Le Mans cel puțin până în 2019, însă retragerea Porsche, survenită la numai un an după o decizie similară din partea Audi, poate afecta planurile japonezilor.

Practic, singurii rivali pentru Toyota de anul viitor ar putea fi echipele private ByKolles, Ginetta, Dallara sau Perrinn.

Între timp, Porsche își va concentra atenția spre competiția de monoposturi electrice Formula E, în care va concura cu propria echipă începând din sezonul 2019-2020. "Debutul în Formula E și obținerea succesului sunt obiective logice pentru programul nostru Mission E. Libertatea de a dezvolta tehnologie face Formula E atractivă pentru noi", afirmă Michael Steiner, membru în consiliul de conducere al Porsche, cu referire la prima mașină electrică pregătită de germani.

De altfel, Formula E a devenit atractivă și pentru Mercedes, care va debuta cu propria echipă în același an 2019 după ce a anunțat tot în această săptămână că se va retrage din Campionatul German de Turisme (DTM) la sfârșitul acestui sezon. De altfel, și Audi a părăsit Anduranța pentru o campanie în Formula E, acolo unde și BMW va furniza motoare pentru echipa Andretti.

Via Porsche

Comentarii (4)

  • Deci vom avea in Formula E Audi, Mercedes, Porsche, BMW. Perfect! Cred ca o sa incep sa ma uit si eu la FE. Ar fi ideal daca s-ar difuza pe TV ca F1.
    5 0
  • iceman
    e pe dolce sport... sau mai lejer youtube
    4 0
  • Japan4Ever
    partea buna e ca acum are si Toyota sansa ei sa castige LeMans :-D dar nici asa nu e sigur ..
    4 0
  • andrei
    Poate acum are si Toyota o sansa sa castige :)))
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru