Extinderea alianței: Renault va produce vehicule comerciale pentru Nissan și Mitsubishi în Franța

de Paul Cosma
Vineri, 09.11.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault a anunțat că uzinele sale din Franța vor începe să producă vehicule comerciale pentru Nissan și Mitsubishi, măsură ce vine să întărească alianța celor trei constructori.

Alianța Renault Nissan Mitsubishi va începe anul viitor producția lui Nissan NV250 în uzina din Maubeuge, pe platforma lui Renault Kangoo, inclusiv versiunea electrică, și de modele Mitsubishi în uzina Sandoubille, pe platforma Renault Trafic, vehicule comerciale ce vor fi exportate în Australia și Noua Zeelandă. 

Anunțul a fost făcut de Carlos Ghosn, șeful Renault și președintele alianței Renault-Nissan-Mitsubishi. Măsura face parte din planul “Alliance 2022”, prin care cei trei constructori vor să-și dubleze sinergiile dintre branduri la un total de 10 miliarde de euro pe an.

Pentru acest lucru, Renault, Nissan și Mitsubishi vor accelera colaborarea pe platforme și unități de producție comune.

Grupul Renault va investi 450 de milioane de euro în fabrica de la Maubeuge pentru producția lui Kangoo, în următorii cinci ani. În plus, anul viitor vor fi angajați încă 200 de oameni pentru extinderea producției de vehicule comerciale.

În prezent, uzina numără peste 2.200 de angajați ce ajută la producția modelelor Renault Kangoo, Kangoo ZE și Mercedes Citan.

Peste 60% din producția fabricii merge la export.

Via Renault

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru