Febra SUV-urilor îi face pe francezi să delireze: Peugeot și Citroen vor un pick-up

de Bogdan Mirică
Vineri, 01.04.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Citroen și Peugeot vor face public planul lor de dezvoltare pe următorii ani. Acesta ar urma să includă și un pick-up dezvoltat în parteneriat.

Cât de departe poate merge febra modelelor 4x4? Foarte departe, dacă ne gândim că până și Peugeot și Citroen, recunoscuți ca doi producători excelenți de mașini mici și compacte, se pregătesc să introducă un pick-up.

În cadrul unei conferințe extraordinare, denumită Push to Pass, și programată la începutul săptămânii viitoare, cei doi producători intenționează să anunțe planurile lor pentru un pick-up. Deși nu se cunosc prea multe detalii despre viitorul model, acesta ar urma să fie rezultatul unui joint-venture, întrucât dezvoltarea sa de la zero nu ar fi justificată din punct de vedere financiar.

Urmareste Automarket
Cele mai mare șanse pentru un joint-venture le are Toyota, care face alături de Grupul PSA utilitarele Traveler, Spacetourer și Proace.
Dacă speculațiile se adeveresc, PSA ar urma să se folosească de platforma și componentele lui Toyota Hilux, unul dintre cele mai vândute modele Toyota la nivel global.

Deși existau informații privind o colaborare cu Fiat, italienii au deja un mariaj în desfășurare cu Mitsubishi pentru un pick-up propriu. Noul Fullback este așteptat anul acesta și este dezvoltat pe baza lui L200.

Mașina din imagine este un Peugeot Hoggar, model comercializat în America de Sud.

via wcf

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru