Imagini noi cu viitorul Peugeot E-3008: autonomie de 700 de kilometri

de Tiberiu Safta
Luni, 17.07.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Peugeot a publicat o serie de imagini oficiale noi cu viitorul său crossover electric E-3008. Noul model va fi bazat pe o platformă nouă și promite să ofere o autonomie de până la 700 de kilometri.

Constructorul francez a publicat mai multe imagini noi cu viitorul model electric E-3008. Acesta tocmai a intrat în ultimele faze de dezvoltare înainte ca noul crossover să fie lansat oficial în toamna acestui an.

Noul Peugeot E-3008 va înlocui actualele versiuni cu motoare termice ale modelului cu același nume. De asemenea, versiunea cu zero emisii va fi bazată pe recent lansata arhitectură STLA Medium, creată special pentru mașinile electrice de dimensiuni compacte și medii ale Grupului Stellantis. Din imaginile oferite, putem vedea că noul model va fi asemănător pe alocuri cu actualul 408, noul SUV coupe al mărcii franceze.

De asemenea, jantele vor avea un design complet nou, care va fi întâlnit și la alte viitoare modele ale mărcii. Peugeot ne oferă și câteva imagini cu interiorul viitorului model, acolo unde putem vedea noua generație a sistemului i-Cockpit, cu un ecran panoramic de 21 de inch împărțit în două zone pentru instrumentarul digital și pentru sistemul multimedia.

Consola centrală prezintă și un ecran tactil mai mic pentru funcțiile importante din habitaclu, iar sub ecran avem și câteva butoane acționate tot prin simpla atingere.

Aceste butoane sunt scurtături pentru cele mai utilizate funcții ale mașinii.

Noul Peugeot E-3008 va fi disponibil în 3 versiuni la momentul lansării. Prima dintre acestea va avea un singur motor electric, iar a doua versiune va mai primi un motor în plus, alături de tracțiune integrală. Deocamdată, nu avem informații despre puterea propulsoarelor. Ceea ce este confirmat, în schimb, este faptul că noul E-3008 va avea o autonomie de 700 de kilometri.

Viitorul Peugeot E-3008 va fi lansat oficial în luna septembrie.

via Peugeot

Comentarii (8)

  • Andrei
    Superb interiorul. Păcat ca nu mai are și portbagaj util.
    3 1
  • @andrei
    e suv, deci ce bagaj, ce confort sa aiba? m(b)asini de ciobani..
    4 7
  • 700 de km.. dintr-o baterie de 50 de kWh?
    hai sa ne revenim, zic
    11 3
  • cristian
    de cum vezi 700km iti dai seama ca au tradus prost. supriza cea mai mare este ca se lanseaza LA ANUL in septembrie. articol de doi bani
    5 2
  • 3008-ul cu motor termic m-a încântat prin aspectul și ergonomia bordului, toate butoanele "erau de acolo", lejer la condus, poziție bună la volan. O încântare!
    Aici display-ul, colțuros de altfel, amplasat peste bord nu mi se pare cea mai fericită alegere, cred că integrat ar fi fost altceva, (doar o părere personală) cum la fel de nefericită mi se pare și ideea cu bordul și panourile ușilor acoperit cu material textil, asta în condițiile în care, la modele cu mult inferioare și mai vechi ale Peugeot, exista un plastic moale și plăcut la atingere. Dar aste sunt chichițe ale designerilor, ma rog, știu ei mai bine...
    2 0
  • Dece Peugeot face interioare ciudate?
    0 0
  • @Cyrus
    ...pentru că de segmentul interioare comune și insipide se ocupă grupul VAG
    :)))))))))
    5 0
  • o laie
    o sa aiba 700km autonomie cand sta cu AC.ul inchis si la prima depasire in panta scad 100 km
    0 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru