Ferrari ar putea concura la Le Mans la clasa LMP1 din 2015

de Daniel Popescu
Miercuri, 31.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari analizează posibilitatea de a concura în Cursa de 24 de ore de la Le Mans începând din 2015, o decizie urmând să fie luată în acest an, potrivit presei germane.

Esential 2015 este anul in care Ferrari ar putea reveni la clasa LMP1 la Le Mans 24h
Introducerea noilor motoare turbo V6 de 1.6 litri în Formula 1 a determinat Ferrari să se gândească cu seriozitate la oportunitatea de a participa în Cursa de 24 de ore de la Le Mans la clasa de prototipuri LMP1, cea mai importantă a competiţiei.

Motivaţia Scuderiei este că la această clasă sunt utilizate motoare identice cu cele care vor fi introduse în Formula 1 anul viitor, motiv pentru care bugetul alocat pentru dezvoltarea unui prototip nu ar fi foarte mare.

Planul este ca Ferrari să revină la clasa LMP1 de la Le Mans în 2015, iar o decizie finală va fi luată în cursul acestui an, potrivit publicaţiei germane Auto Motor und Sport.

Un alt motiv pentru care Ferrari ar putea fi interesată de o astfel de participare este nivelul mult mai ridicat al competiţiei comparativ cu Formula 1, întrucât ar trebui să înfrunte constructori precum Audi, Toyota şi Porsche, ultimul urmând să revină în competiţie anul viitor.

În schimb, în Formula 1, Mercedes este singurul constructor care are echipă de uzină, în timp ce Renault şi, din 2015, Honda, sunt prezenţi doar în calitate de furnizori de motoare.

Ferrari este unul dintre constructorii cu cel mai mare succes la clasa LMP1 din cadrul Le Mans.

Italienii au obţinut nu mai puţin de nouă victorii, ultima dintre ele cu Ferrari 250LM în ediţia din 1965, când au mizat pe serviciile lui Jochen Rindt şi Masten Gregory. Ultima participare a celor de la Ferrari la această clasă cu o echipă de uzina datează însă din 1973.

Via Auto Motor und Sport

Comentarii (7)

  • Ooo, da! Abia astept sa vad prototipul Ferrari. Sigur va arata ca fiind desprins dintr-un film SF si va eclipsa toate celelalte prototipuri, cel putin in ceea ce priveste aspectul.
    12 9
  • Da, o sa fie rosu :)
    Filmul SF e in minte, realitatea e alta...
    9 4
  • JOCHEN RINDT pacat ca a avut un sfarsit atat de prematur
    1 0
  • realitatea va fi un pic cam asa:vom vedea mult mai des Ferrari la stiri sportive,numarul de Ferrari inmatriculate in jud.IF se va dubla,fanii Ferrari din formula 1 va fi comparabil ca numar cu cei din anii '90 cind Ferrari F40 se batea cu McLaren F1 respectiv Viperul Chraysler si bineninteles ,jocuri video cu nemiluita
    8 0
  • GrosJan
    Waw, LMP1 cu Ferrari si Porsche ar fi extraordinar. Amandoua sunt supersportive trebuie sa fie acolo. Ca de Audi m-am saturat. De fapt m-am saturat de slaba concurenta pentru Audi. Nu subestimez Toyota sau Peugeot dar sunt prea putine si se retrag prea repede.
    2 0
  • chipicao
    Ferrari sustinea ca LMP1 nu este re0prezentativa pentru masinile de serie sport si s-a concentrat pe GT-uri in lupta cu Aston Martin si Corvette. Dar LMP1 nu e reprezentativa pentru masinile de serie Audi nici atat, dar e o buna reclama petru Audi. Se pare ca Ferrari reconsidera pozitia vs LMP1
    2 0
  • Au ei 9 victorii la LMP1 dar ultima in 1965 ..... Deci n mai au treaba demult cu LMP1. Dar cu turbo si in F1 si in LM poate au o sansa.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru