Fiat-Chrysler mizează pe succesul Jeep: grupul speră la o dublare a profitului în 5 ani

de Petre Barac
Luni, 15.01.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Fiat-Chrysler (FCA) speră că își va dubla profitul în următorii 5 ani, având în vedere potențialul brandului Jeep, după cum a declarat CEO-ul Sergio Marchionne.

Sergio Marchionne, unul dintre cei mai cunoscuți șefi din industria auto, și-a anunțat retragerea de la Fiat în 2019, după 15 ani în care s-a ocupat de conducerea companiei.

Italianul a reușit să scape Fiat de la faliment și chiar a dus constructorul pe profit la doar 2 ani de la preluarea fotoliului de șef pentru ca, în 2014, să fuzioneze cu Chrysler și să dea naștere unuia dintre cele mai mari grupuri auto la ora actuală.

Înainte să plece de la conducerea grupului, Sergio Marchionne spune că Fiat-Chrysler ar trebui să își construiască strategia de viitor în jurul brandului Jeep.

El este convins că Jeep este capabil să obțină o cotă de 20% din piața SUV-urilor din SUA, respectiv livrări de circa 5 milioane de unități pe an. Prin urmare, dublarea profitului FCA în următorii 5 ani „este posibilă în aceste condiții”, potrivit lui Marchionne.

Pentru 2017, grupul estimează acumularea unor venituri de circa 8.5 miliarde de dolari înainte de taxe și dobânzi.

Via Autonews

Comentarii (4)

  • 5 mil pe an doar in SUA, in conditiile in care vanzarile anuale pe glob in prezent sunt un pic peste 1.4 mil? Iar a baut prea multa Sambuca...
    7 1
  • Fix inaintea acestei stiri, o alta zicea ca VW a vanzdut 6 mil global, din care jumate in China. Ok, VW nu e atat de prestigios in SUA precum Jeep, dar are in oferta muuult mai multe arme.
    1 1
  • Sam93@Tibi
    VW ii egal cu zero in SUA. Vinde cam 30 de mii de unitati pe luna, mai putin ca Subaru.


    Cat despre afirmatiile lui Marchionne, continui sa cred ca omul asta e debil sau beat tot timpul. Jeep vinde in prezent putin peste 700 de mii de unitati pe an in SUA. De unde naiba sa ajunga la 5 milioane? Nu vand Ford si Chevy atat impreuna? Abia vand peste jumatate de milion cu fiecare model pick-up, care e de departe cel mai popular tip de masina din SUA. Marchionne viseaza vanzari SF cum a visat si pentru Alfa.

    Daca ar seta un obiectiv mai realist ar fi 1.2-1.5 milioane de unitati pe an doar in SUA peste vreo 5 ani, Un scenariu extrem de optimist, care ar pune Jeep la egal cu Ford, ar fi undeva la putin peste 2 milioane de unitati pe an in SUA, ceea ce e extrem de putin probabil sa se intample. Marchionne viseaza din nou cai verzi pe pereti.
    1 1
  • @Sam93...
    Te pripesti ... Jeep a vindut ~ 940.000 unitati in SUA, iar restul pina la 1,4 mil. in lume ...
    Acum tot grupul e sustinut de vinzarile Jeep si Ram ...
    Ceilalti ... vai de ei.
    Cit despre dl. Marchionne ... no comment. Totusi, nu cred ca-s prea multi cei care pot zice ca au avut realizatile lui in cariera proprie. Eu in mod sigur. Sa nu crezi ca mi-e simpatic ...

    Drumuri bune sa ai.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru