Ford ar putea concedia 24.000 de angajați: constructorul vrea să-și revitalizeze operațiunile din Europa

de Paul Cosma
Luni, 03.09.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford ar putea să concedieze aproximativ 24.000 de angajați și să oprească producția anumitor modele cu scopul de a-și revitaliza operațiunile din Europa, potrivit publicației Sunday Times.

Ford înregistrează pierderi considerabile în Europa din cauza declinului diesel și a altor factori din piață care au scos circa 73 de milioane de dolari din conturile sale în perioada aprilie-iunie.

Analiștii de la Morgan Stanley, citați de Sunday Times, estimează că Ford va concedia 12% din cei 202.000 de angajați ai săi, adică aproximativ 24.000 de oameni, cei mai mulți din Europa.

Incertitudinea legată de Brexit pune și ea în pericol soarta angajaților Ford din Marea Britanie, în număr total de 12.000 de persoane. Pe lângă scăderea numărului de angajați, Ford ar urma să încheie producția unor modele precum Mondeo, Galaxy și S-Max pentru a face mai mult loc SUV-urilor din gamă, potrivit unor surse din companie.

Președintele Ford în Europa, Steven Armstrong, spune că obiectivul companiei este reducerea drastică a costurilor și implementarea unor programe care să ducă la un producție mai eficientă și la prețuri mai scăzute pentru materiale.

Via Automotive News

Comentarii (3)

  • hazard
    "Președintele Ford în Europa, Steven Armstrong, spune că obiectivul companiei este reducerea drastică a costurilor și implementarea unor programe care să ducă la un producție mai eficientă și la prețuri mai scăzute pentru materiale" adio calitate, adio fiabilitate, adio performante, asta in cazul in care Ford le-ar fi avut intr-o anumita masura.
    12 4
  • Valius
    Care SUV-uri, EcoSport? Care arată ca un ţânţar cocoțat?
    5 3
  • @Valius
    SUV..urile alea care se vand. Daca se vand inseamna ca cineva le doreste si e dispus sa le si cumpere. Asa de comentat pe gratis....
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru