Ford estimează pierderi de un miliard de dolari în cazul unui Brexit fără acord: “Sperăm să nu se întâmple, dar trebuie să ne pregătim pentru orice”

de Paul Cosma
Vineri, 25.01.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a estimat pierderi de până la un miliard de dolari în cazul în care Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană fără un acord comercial. Impactul Brexit asupra Ford va fi de cel puțin 500 de milioane de dolari, conform calculelor constructorului.

Constructorii auto continuă să ofere reacții și declarații pe marginea unui eventual Brexit, care se amână pentru moment.

Ford a venit acum cu o estimare a pierderilor pentru scenariul în care Marea Britanie și Uniunea Europeană se vor “despărți” fără să semneze un acord comercial.

Pierderile Ford ar urma să fie de cel puțin 500 de milioane de dolari și ar putea ajunge la o “factură” de până la un miliard, potrivit calculelor făcute de constructor.

“Am început să ne pregătim pentru scenariul unui Brexit fără acord. Sperăm să nu se întâmple, dar trebuie să ne pregătim pentru orice. Calculăm costurile și ne așteptăm la un impact financiar, a transmis un oficial Ford.

Constructorul american deține două fabrici pe teritoriul Marii Britanii, fiind una dintre cele mai mari piețe de desfacere pentru Ford.

Via Reuters

 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru