Ford investeşte o jumătate de milion de dolari pentru a îmbunătăţi viaţa comunităţii din Craiova

de Bogdan Mirică
Miercuri, 22.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford încearcă să ofere şi altceva în afară de locuri de muncă populaţiei din Craiova. Constructorul american promite 500.000 de dolari care să îmbunătăţească viaţa oamenilor din zonă.

Atunci când Uzina de la Craiova a fost aleasă de Ford pentru a se alătura celorlalte facilităţi de producţie ale Ovalului Albastru, puţini şi-au imaginat cât de mult va influenţa această decizie viitorul comunităţii.

Pe lângă locurile de muncă oferite oraşului din Bănie, Ford influenţează pozitiv şi comunitatea cu o serie de activităţi menite să crească nivelul de viaţă al oamenilor din zonă. Puţini ştiu că americanii caută să se implice şi în proiecte locale prin intermediul diviziei Ford Motor Company Fund and Community Services.

Împreună cu fundaţia locală Gazeta de Sud, constructorul influenţează pozitiv educaţia şi viaţa comunităţii locale, promovând totodată şi condusul preventiv. Ford a investit deja 100.000 de dolari în această vară în Craiova şi îşi propune să mai investească alţi 500.000 de dolari în următorii trei ani.

Esential 100.000 de dolari a investit deja Ford în comunitatea din Craiova.
500.000 de dolari îşi propune să investească Ford în următorii trei ani pentru a îmbunătăţi viaţa comunităţii din Craiova.
Suma deja oferită a mers către sistemul de încălzire al unei grădiniţe locale, către achiziţia unor aparate medicale (printre care şi incubatoare) pentru Spitalul Judeţean Craiova şi către modernizarea unor săli de curs ale Universităţii din Craiova.

În plus, americanii promit că 350 de voluntari, unii dintre ei cooptaţi şi din rândul muncitorilor Uzinei de la Craiova, vor lucra la ecologizarea unor zone din oraş şi la îmbunătăţirea condiţiilor de la Grădina Botanică locală, aflată într-o adevărată paragină.

Odată cu anunţarea investiţiei de jumătate de milion de dolari în comunitatea locală, americanii au anunţat şi demararea programului Ford Driving Skills la Bucureşti.

Acesta va avea loc în intervalul 15-16 noiembrie şi va încerca să promoveze şofatul responsabil în rândul tinerilor. Este o lecţie extrem de importantă, la care Automarket a asistat deja în vara acestui an şi pe care a detaliat-o într-un reportaj dedicat.

REPORTAJ: Lecţie de viaţă

Comentarii (2)

  • Suleyman Cunoscatoru
    Educatia e gratis din cate stiu, condus preventiv inveti sau ar trebui sa inveti la scoala de soferi, si nu toti craiovenii sunt soferi sau majoritatea au o scoala. O viata mai buna inseamna sa le pui o paine pe masa, sa creezi ceva care sa le aduca beneficii. Suntem oameni cu facultate care nu avem loc de munca, deci cu ce ar ajuta in plus daca din cei 2% din craioveni sa zicem care nu au o scoala, le-ar face o viata mai buna ?
    Sunt sigur ca e ceva smecherie in aceasta poveste, deoarece nimic nu e gratis si unde ati vazut voi sa va dea Americanii bani gratis ?
    6 10
  • @Suleyman Cunoscatoru
    Cum spuneai nimic nu e gratis...dar poti face ceva si pentru altii si iti faci o imagine buna in comunitate. Imaginea inseamna si ea pana la urma bani care se intorc la companie (pentru un timp mai mult mai mai putin determinat). De asta exista sponsorizari ..etc E un fel de investitie ..chestia asta.

    Este si in interesul companiilor ca sistemul de educiatie sa mearga (ca sa aiba de unde angaja oameni).
    8 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru