Ford Mustang GT 500 „Eleanor”, vedeta filmului „Gone in 60 seconds”, s-a vândut pentru un milion de dolari

de Bogdan Mirică
Marti, 21.05.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
După ce a făcut istorie cu urmăririle sale din filmul „Gone in 60 seconds”, Ford-ul Mustang din 1967, botezat Eleanor, a fost vândut la o licitaţie cu suma de un milion de dolari.

Nu există cinefil care să nu ţină minte urmăririle din filmul „Gone in 60 seconds”, cu Nicholas Cage. Vedeta acelor scene a fost celebrul Ford Mustang GT 500 din 1967, botezat sugestiv Eleanor. Cu o vopsea argintie strălucitoare, maşina a rămas întipărită în memoria tuturor.

Aşadar, nu e de mirare interesul pe care la stârnit anunţul licitării ei în cadrul unui eveniment recent din Indianapolis, SUA. Maşina, creată cu ajutorul Cinema Vehicle Services şi al carosierului american Chip Foose, a atras atenţia mai multor colecţionari, care au licitat intens.

Esential 400 de cai putere oferă Mustang-ul Eleanor.
1 milion de dolari este preţul cu care s-a vândut Ford Mustang GT500 Eleanor la licitaţie.
Vedeta filmului din 2000 a reuşit să adune nu mai puţin de un milion de dolari weekendul trecut. Un preţ corect pentru un muscle-car ce ascunde sub capotă un motor V8 de 5.7 litri, capabil să genereze 400 de cai putere.
Norocosul client va avea la dispoziţie o cutie manuală cu patru rapoarte, jante de 17 inch cu pneuri de performanţă Goodyear, o suspensie coborâtă şi lumini adiţionale montate în partea frontală.

Maşina a fost vândută alături de un certificat care atestă autenticitatea şi de o plachetă cu seria de identificare.

via wcf

Comentarii (2)

  • antiqua
    mama!ce-as mai intoarce capu'dupa ea.am vazut una pe un trailer intr-o zi,o duceau probabil la vrun atelier pt. restaurare...si e....intr-adevar superba si asa cum era ,ruginita ,iti lua ochii.mi-ar placea una ca asta din poza.
    11 1
  • asteptam cu drag un model wv audi din astea venerate de mioriti sa se vand cu un asa pret!!
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru