Record: Un număr de înmatriculare s-a vândut cu 13.7 milioane de euro în Dubai

de Alexandru Monenciu
Luni, 10.04.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un număr de înmatriculare tocmai s-a vândut cu 15 milioane de dolari, circa 13.7 milioane de euro, la o licitație organizată în Dubai. Suma plătită îl face să fie cel mai scump număr de înmatriculare din lume.

Unii oameni înstăriți nu se mulțumesc doar să conducă mașini foarte scumpe, ci vor ca acestea să aibă și numere de înmatriculare pe măsură. Tocmai de aceea, nu se sfiesc să plătească milioane de euro pentru unele.

La începutul acestui an, o plăcuță de înmatriculare cu litera "R", s-a vândut la Hong Kong cu nu mai puțin de 3.2 milioane de dolari. Recordul plătit pentru un număr de înmatriculare era, însă, de 14.2 milioane de dolari.

Acesta a fost stabilit în 2008, atunci când un om de afaceri a plătit suma respectivă pe numărul de înmatriculare cu cifra "1" în Abu Dhabi.

Vorbim la trecut despre acest record, pentru că tocmai a fost depășit.

Mai exact, numărul de înmatriculare personalizat "P 7" s-a vândut, la o licitație organizată în Dubai, cu suma de 15 milioane de dolari sau, cu alte cuvinte, circa 13.7 milioane de euro. Identitatea noului proprietar nu a fost dezvăluită.

Se știe, numai, că sumele obținute în urma acestei licitații vor fi donate în scopuri caritabile.

via Bloomberg

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru