Se vinde cel mai râvnit număr de înmatriculare din Australia: licitația a depășit 6.1 milioane de euro

de Alexandru Monenciu
Luni, 18.12.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cel mai râvnit număr de înmatriculare din Australia a fost scos, în premieră, la vânzare. Licitația mai durează încă 5 săptămâni, dar ofertele au depășit deja 6.1 milioane de euro.

În luna aprilie 2023, în Emiratele Arabe Unite, s-a vândut cel mai scump număr de înmatriculare din lume cu suma de 14.97 milioane de dolari. Acum, un număr de înmatriculare la fel de râvnit a fost scos, în premieră, la vânzare.

Este vorba despre un număr de înmatriculare din Australia. De fapt, plăcuța de înmatriculare cu cifra 1 din statul New South Wales și despre care se crede că ar fi chiar primul număr de înmatriculare atașat unui vehicul australian.

Acesta a fost emis către un funcționar al poliției și a rămas în posesia lui până în anii '30. Apoi a fost deținut de omul de afaceri Sir Frederick Stewart. După moartea lui, în anul 1961, numărul de înmatriculare a rămas în posesia familiei până în prezent.

Acum, familia Stewart scoate la vânzare, pentru prima dată, mult râvnitul număr de înmatriculare. Licitația se va încheia în 5 săptămâni, dar deja ofertele au depășit suma de 6.1 milioane de euro. Astfel, are șanse să devină, de departe, cel mai scump număr de înmatriculare din Australia.

Acest titlu a fost deținut de plăcuța de înmatriculare cu cifra 4, din același stat New South Wales.

În 2017, acesta s-a vândut cu 1.5 milioane de euro.

via Carscoops

Comentarii (6)

  • unuldinmultime
    Oameni tristi, care se plictisesc... unii dau peste 6 milioane pe un numar de inmatriculare, iar altii abia supravietuiesc de pe o zi pe alta... si apoi stam si ne miram de ce cresc partidele extremiste prin toata lumea....
    15 1
  • Cat de stricat la cap poti fi sa dai asemenea sume pe o placuta care atesta ca iti da statul voie sa conduci masina pe drumuri publice?!?!

    Pe bune, cea mai bogata resursa de pe planeta e prostia umana. E inimaginabil asa ceva. Deci WOW!
    12 1
  • trebuie ca e un manelist + cocalar de antipozi ca sa isi doreasca un astfel de numar, basca sa dea si atata gramada de bani pe el. pff, cat de frustrat de lipsa lui reala de valoare trebuie sa se simta tipul in adancul sufletului ca sa caute validarea sociala intr-o placuta de inmatriculare, vai steaua lui de sarac (sarac nonfinaciar desigur).
    6 1
  • Banditos
    mai degraba e o investitie
    3 2
  • @Banditos
    hmm, sa zicem
    0 0
  • spaclu lu manole
    De fapt statul ii mulge pe bogati. Care are bani sa dea si e prost destul, n-are decat. Aceeasi poveste in tarile arabe si Anglia.
    Intr-adevar e dureros. Cu banii aia ar putea ajuta anumite categorii sociale, sa-i bage in cercetare pe probleme serioase, samd.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru