Arabii nu încetează să ne uimească: un om de afaceri a plătit 4.3 milioane de euro pentru o plăcuță de înamtriculare

de Bogdan Mirică
Marti, 07.06.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un om de afaceri din Emiratele Arabe Unite a plătit echivalentul a 4.3 milione de euro doar pentru a obține plăcuța de înmatriculare cu numărul 1. Au mai fost scoase la licitație și alte plăcuțe cu numere speciale, vândute și ele pe sume impresionante.

Nimic nu le stă în cale arabilor atunci când se ivește o ocazie bună de a epata. Prin urmare, e lesne de înțeles câtă atenție a atras o licitație la care s-au vândut cele mai râvnite plăcuțe de înmatriculare din orașul Sharjah, al treilea ca mărime din Emiratele Arabe Unite, capitala emiratului cu același nume.

Vedeta evenimentului desfășurat în Sharjah, lângă Dubai, a fost plăcuța de înmatriculare cu numărul 1. Licitația a început de la un milion de dirhami (echivalentul a 240.000 de euro) și s-a încheiat după numai câteva minute, la fabuloasa sumă de 18 milioane de dirhami (echivalentul a 4.3 milioane de euro).

Câștigătorul plăcuței, omul de afaceri Arif Ahmad Al Zarouni, a declarat că a luat parte la licitație cu un singur scop: să câștige plăcuța cu numărul 1. Indiferent de sumă. ”Ambiția mea este să fiu mereu primul. Nu plănuiam să câștig alte numere. Aș fi plătit oricât pentru plăcuța de înmatriculare”, a declarat Al Zarouni.

Esential 4.3 milioane de euro a plătit omul de afaceri pentru plăcuța de înmatriculare cu numărul 1.
500.000 de euro s-au plătit pentru fiecare din plăcuțele cu numărul 12, 22 și 50.
Omul de afaceri a declarat că nu intenționează să vândă numărul obținut și nici nu dorește să-l înstrăineze.
Îl va folosi pentru una dintre mașinile sale, cel mai probabil un Pagani Huayra alături de care s-a pozat după câștigarea trofeului.

Pe lângă plăcuța cu numărul 1, la licitație au mai fost oferite și alte 60 de posibilități inedite de înmatriculare: numere ca 12, 22 și 50 (toate vândut pentru aproape 500.000 de euro), 100 și 333 (vândute pentru 360.000 de euro), 777, 1000, 2016, 2020 și, bineînțeles, 99.999.

Potrivit organizatorilor, a fost cea mai mare licitație organizată în Emiratele Arabe Unite, cu aproximativ 1340 de oameni pe lista celor prezenți.

Deși pare o sumă impresionantă, trebuie să ne amintim că în urmă cu opt ani, un emir a plătit 12.5 milioane de euro pentru plăcuța cu numărul 1 din Abu Dhabi.

via gulfnews

Comentarii (4)

  • E bine să vrei să fii mereu primul, țiganul, pardon, arabul a reușit să fie primul cocalar dintre cei mai tari.
    14 3
  • Aveti idee placuta cu nr. 2017, 2018, 2019, pana pe la 2025 ce preturi au ?
    Ar fi o buna investitie :))
    9 1
  • Degeaba....daca nu iti poti scrie numai numele sau ce vrei pe nr nu merita !
    2 2
  • inexorabil
    Să ne uimească? Cu ce?? Automarket, cumva credeți că asemenea gesturi indiscutabile de neam prost (care – cum altfel? – se ȋnchipuie Logosul sau, mă rog, ȋn termeni mai puțin pretențioși: buricul Universului) pot exercita vreun efect educativ?!? Ȋn “astă lume de noroi” (Eminescu), colcăie fel de fel de organizații caritabile, care cică ȋi ajută pe sărmani – ȋntrebarea cea mai firească ar fi: câte dintre ele protestează ȋn public față de viciile și extravaganțele nababilor fără frontiere (aceștia din urmă fiind partizanii onestității – toată ziua – și neobosiții prestidigitatori ai “capitalismului”, “valorilor liberale”, “economiei de piață”, “standardelor democrației” bla, bla, bla) ? Sau ȋi vedeți pe elitiștii “erudiți” din așa-zisa (și autointitulata) societate civilă indignându-se de mama focului? Trăncănesc ei de zor ȋmpotriva “corupților cu gulere albe”, dar, pe șestache, tocmai cei acuzați ȋi “furajează” (cu bani publici, evident). Colac peste pupăză, vine și AM ca să ne “amuze” (ar fi altul motivul?). De ȋnvățat, chiar nimic nu este, iar de concluzionat, tot așa, n-ai ce să concluzionezi, fiindcă lumea rămâne o “monedă calpă” până la sfârșit…

    Să nu ziceți: “Ăsta din articol a strâns avere muncind. Fanfaronada lui este penibilă, dar n-a furat de la stat, de la contribuabili”…Nu? Atunci puneți-vă problema ȋn altă manieră: poate unii dintre voi trudesc de le sar ribozomii din celule și/sau sunt blindați cu nu știu câte licențe și masterate (ba chiar și cu vreun doctorat acolo) și, totuși, ȋn mod sigur nu vor acumula niciodată nici măcar a mia parte din averea totală a unuia cu keffiyeh alb pe țeastă (care, ȋn definitiv, s-a ȋmbogățit datorită…hazardului: pur și simplu s-a născut acolo unde “miroase” a petrol). Ah, am priceput: nu vreți să vă ȋmbogățiți din rațiuni morale, nu că n-ați putea. Probabil că nu vrea nici…PSD-ul (ȋnsă din rațiuni populiste), formațiunea de stânga-dreapta care se pregătește să re-pună laba pe vaca de (răs)muls rromanika (joaca de-a tehnocrații a avut darul de a ne descreți frunțile, atâta tot), cu toată sperietoarea de ciori numită DNA. Iar ciracii lui Dragnea nu trebuie să poarte keffiyeh, ci, eventual, niște jobene speciale, ȋn formă de ștampilă de vot.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru