FOTO: Schumacher şi Rosberg au pilotat un Mercedes W196 din 1954

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 22.07.2011
Michael Schumacher şi Nico Rosberg au pilotat pe circuitul Nordschleife câte un monopost Mercedes W196 cu care Juan Manuel Fangio a concurat în sezonul 1954.

Marele Premiu al Germaniei a început într-un mod inedit pentru Michael Schumacher şi Nico Rosberg, cei doi piloţi ai echipei Mercedes GP. Aceştia au participat la un eveniment pe legendarul circuit Nordschleife în cadrul căruia au pilotat câte un monopost Mercedes W196.

Schumacher a urcat la volanul versiunii W 196 Stromlinie şi a fost impresionat de experienţa pe care a trăit-o chiar şi pentru o scurtă perioadă de timp. "La volanul lui W196 am pilotat o bucăţică din istoria sporturilor cu motor. Ce mod mai bun pentru a ne motiva pentru a doua cursă de casă în două săptămâni decât să pilotezi un câştigător dovedit? Jos pălăria acelor piloţi pentru ceea ce au realizat cu resursele pe care le aveau la dispoziţie în acele timpuri", a declarat septuplul campion mondial.

Între timp, Rosberg a urcat în cockpitul versiunii de bază a monopostului W196, cu care Juan Manuel Fangio a câştigat cursa de la Nordschleife în 1954. "Dintr-o perspectivă modernă, poziţia în monopost este foarte ciudată, dar pilotajul în sine a fost grozav.

Trebuie să fi fost incredibil de distractiv să fi pilotat aceste maşini în anii '50. Totuşi, comparativ cu standardele moderne de siguranţă, atunci era mult mai periculos să pilotezi pe circuite precum Nordschleife", a precizat el.

W196 a fost primul monopost cu care Mercedes a concurat în Formula 1. Două dintre cele cinci titluri mondiale obţinute de Juan Manuel Fangio au fost câştigate la volanul acestei maşini.

Via | Mercedes GP

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru