Feedback

Goodyear prezintă pneurile pentru viitoarele mașini zburătoare: nu au nevoie de aer și joacă rol de propulsie magnetică

Publicat Miercuri, 06.03.2019
de Daniel Popescu
Comenteaza 1
Goodyear prezintă pneurile pentru viitoarele mașini zburătoare: nu au nevoie de aer și joacă rol de propulsie magnetică - Poza 1
Goodyear prezintă pneurile pentru viitoarele mașini zburătoare: nu au nevoie de aer și joacă rol de propulsie magnetică - Poza 2
Goodyear prezintă pneurile pentru viitoarele mașini zburătoare: nu au nevoie de aer și joacă rol de propulsie magnetică - Poza 3
Goodyear prezintă pneurile pentru viitoarele mașini zburătoare: nu au nevoie de aer și joacă rol de propulsie magnetică - Poza 4
Goodyear a prezentat la Geneva conceptul unor pneuri care nu au nevoie de aer, dar care pot fi folosite atât pentru mașinile actuale, cât și pentru viitoarele mașini zburătoare.

Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În mod tradițional, Salonul Auto de la Geneva este gazda a numeroase concepte electrice și supercaruri, iar producatorul de pneuri Goodyear a decis că este locul potrivit pentru a-și prezenta viziunea pentru anvelopele viitorului.

În contextul în care diverși producători încep să dezvolte versiuni incipiente pentru mașini zburătoare, Goodyear vine cu o soluție inedită pentru acestea.

Pneul Aero nu folosește aer și este gândit pentru a putea fi utilizat atât ca o anvelopă obișnuită, cât și ca sistem de propulsie pentru mașinile zburătoare. În modul standard de utilizare, pneul este capabil să absoarbă denivelările drumului la fel ca o anvelopă obișnuită.

Al doilea mod de utilizare presupune inclinarea pneului cu 90 de grade și rotirea acestuia paralel cu solul, iar spițele care sprijină pneul au rolul de a asigura propulsie pentru o viitoare mașină zburătoare.

Cel puțin pentru moment, ideea este una pur teoretică, iar inginerii Goddyear estimează că propulsia magnetică ar putea fi cea mai bună soluție tehnologică pentru ca un astfel de pneu să devină realitate.

În plus, pneul ar utiliza inclusiv un sistem de inteligență artificială pentru a putea comunica cu mașina și pentru a face astfel o serie de ajustări în timp real în privința modului de utilizare.

Via Goodyear


Comentarii (1)

  • concep de bezi desenate...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru