Prima mașină zburătoare de serie a fost lansată oficial: Pal-V Liberty costă 300.000 de euro și poate călători 500 de kilometri prin aer

de Petre Barac
Joi, 08.03.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Olandezii de la Pal-V au prezentat oficial prima mașina zburătoare de serie, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva. Pal-V Liberty va fi capabilă să călătorească 1.300 kilometri pe șosea sau 500 de kilometri prin aer atunci când va fi lansată în 2019.

În urmă cu un an, compania olandeză Pal-V a dezvăluit primele imagini cu ceea ce se anunța a fi prima mașină zburătoare de serie din lume.

Programul de dezvoltare s-a încadrat în graficul stabilit de olandezi, astfel că modelul Pal-V Liberty a fost prezentat oficial cu ocazia Salonului Auto de la Geneva.

Modelul expus în fața publicului joacă un rol important, întrucât toate certificările pentru versiunea de producție vor fi obținute pe baza acestuia.

Girocopterul mai are cale lungă până acolo, dar olandezii au prezentat specificațiile tehnice ale versiunii actuale.

Pal-V Liberty este capabil să atingă o viteză maximă de 160 km/h pe şosea, cu o autonomie de 1.315 kilometri cu rezervorul plin. Atunci când este folosit pe post de maşină zburătoare, Liberty ajunge la 180 km/h, iar autonomia scade la aproape 500 de kilometri.

Vehiculul are nevoie de 5-10 minute pentru a se converti din girocopter în maşină și folosește o pereche de motoare Rotax dezvoltate pentru industria aeronautică.

Pal-V Liberty a fost lansat în versiunea Pioneer Edition, al cărei preț se ridică la circa 500.000 de euro fără taxe.

Varianta de bază pornește de la aproximativ 300.000 de euro.

Via Autocar

 

Comentarii (2)

  • Cui ii trebuie asa ceva in realitate?
    1 2
  • Adrian C
    @vlad
    Lui Victoras Micula sigur ii trebuie asa ceva :))) numai ca e cam ieftinache pt. el. Sub 1 milion ala nu cumpara nimic ! :))
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru