Ineos: Lansarea versiunii cu hidrogen a lui Grenadier, amânată din cauza lipsei infrastructurii

de Alexandru Monenciu
Vineri, 27.01.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cei de la Ineos anunță că lansarea versiunii cu hidrogen a modelului Grenadier, a fost amânată din cauza lipsei infrastructurii. Constructorul de automobile nu renunță, însă, la acest tip de combustibil alternativ.

Ineos Grenadier a intrat pe linia de asamblare a fostei uzine Mercedes-Benz din Hamback, Franța, în luna octombrie 2022. Pentru moment, SUV-ul poate fi comandat alături de două motorizări termice, ambele furnizate de BMW.

Concomitent cu versiunea obișnuită a lui Grenadier, cei de la Ineos au dezvoltat și o versiune alimentată cu hidrogen. Prototipul va fi gata până la jumătatea acestui an.

Chiar și așa, pentru versiunea de serie mai avem puțin de așteptat. Cel puțin asta susține directorul comercial al companiei, Mark Tennant. Potrivit acestuia, momentul lansării a fost amânat din cauza lipsei infrastructurii.

"Pentru noi, o versiune a acestui model cu pilă de combustie cu hidrogen rămâne cea mai bună opțiune, dar din cauza problemelor cu infrastructura - care lipsește - nu putem paria pe această tehnologie până când nu știm sigur că oamenii pot să-și realimenteze fără probleme mașinile," a declarat Tennant.

Din păcate, cel puțin în acest moment, nu știm exact ce sistem de propulsie va avea viitorul Grenadier alimentat cu hidrogen și nici capacitatea bateriei.

via Carscoops

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru