În rândul lumii: Mazda va lansa o maşină electrică în 2019 şi un hibrid plug-in după 2021

de Daniel Popescu
Joi, 17.11.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mazda a confirmat că va dezvolta o maşină electrică pe care o va lansa în 2019, iar aceasta va fi urmată după cel puţin doi ani de un model plug-in hybrid.

La începutul lunii noiembrie, presa internaţională a relatat că Mazda urmează să semneze un parteneriat cu conaţionalii de la Toyota pentru dezvoltarea unor maşini electrice, în contextul în care niciunul dintre constructori nu are în gamă astfel de modele.

Iată că acum informaţiile sunt conformate cel puţin parţial cu ocazia Salonului Auto de la Los Angeles, acolo unde constructorul japonez a anunţat primele detalii despre planurile de viitor pentru modele ecologice. Astfel, Mazda va lansa în 2019 primul său model electric, care va fi urmat cel mai devreme în 2021 de un model plug-in hybrid. Pentru moment, Mazda nu a dezvăluit însă alte detalii despre cele două modele, nici măcar segmentul din care vor face parte.

Urmareste Automarket
Decizia de a lansa modele ecologice vine ca urmare a necesităţii de a respecta noile norme de poluare, în special pe cele de pe piaţa americană.
De altfel, japonezii au confirmat că noua generaţie Mazda CX-5 (foto), care a fost prezentată în această săptămână la Salonul Auto de la Los Angeles, va primi şi pe piaţa din Statele Unite un propulsor diesel, şi anume motorul Skyactiv-D de 2.2 litri.

Japonezii intenţionau să introducă motorizări diesel în Statele Unite încă din 2010, însă din cauza legislaţiei mai dure din Statele Unite nu ar fi reuşit să ofere acelaşi cuplu şi acceleraţie ca pe modelele similare din Europa. De data aceasta, Mazda susţine că motorul diesel nu va reprezenta niciun fel de compromis la adresa performanţei sau a emisiilor.

Obiectivul niponilor este ca noua generaţie Mazda CX-5 să se comercializeze în circa 400.000 de unităţi la nivel global pe parcursul ciclului său de viaţă. "CX-5 este un vehicul foarte important. Acum vom creşte competitivitatea noastră cu o schimbare completă a modelului", au precizat oficialii companiei la Salonul Auto de la Los Angeles.

Via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru