Un nou parteneriat japonez: Toyota și Mazda ar putea dezvolta mașini electrice împreună

de Daniel Popescu
Joi, 03.11.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota și Mazda analizează posibilitatea unui parteneriat prin care să dezvolte în comun mașini electrice și conectate la internet.

Toyota și Mazda sunt doi dintre puținii constructori care până în prezent nu au promovat în mod serios producția de mașini electrice, însă acest lucru s-ar putea schimba în viitorul apropiat.

Cei doi producători negociază în prezent semnarea unui parteneriat care vizează cel puțin 10 domenii de activitate, iar printre acestea se numără și dezvoltarea mașinilor electrice și a celor cu conexiuni permanente la internet.

Informația a fost dezvăluită de Akira Marumoto, vicepreședintele executiv al Toyota, care nu a furnizat însă informații despre stadiul discuțiilor sau modul în care proiectele comune ar putea fi dezvoltate. În prezent, Toyota și Mazda își împart sistemele hibride și producția de mașini compacte la o uzină amplasată în Mexic.

Urmareste Automarket
Un astfel de parteneriat ar confirma încă o dată perioada de consolidare pe care o traversează industria auto din Japonia.
Toyota a anunțat recent un parteneriat de cercetare-dezvoltare cu Suzuki și a devenit unicul proprietar al celor de la Daihatsu.

La rândul lor, cei de la Nissan au devenit acționarii principali ai constructorului Mitsubishi, care s-a aflat în pericol de faliment după scandalul trucării consumului de carburant pentru unele modele comercializate în Japonia.

Via Automotive News

Comentarii (3)

  • O veste care cade tam pe tam. Mazda ofera orice : cel mai tare design, cele mai performante motoare, cele mai moderne tehnologii, dar nu oferea nimic alternativ la motoarele conventionale. Acum poate avem norocul si vom vedea si in gama Mazda ceva electric sau hybrid.
    9 9
  • bob.M.escu
    M-am reinventat de curand. Familia Mascarescu ofera tot ce e mai bun, iar eu pot comenta la orice stire/test fara sa-mi fac probleme. Imi plac pielea sintetica pe bord, suspensia multi-link, masinile asiatice si produsele de intinerire. Din bob se face vlastar. Acum am 26 de ani :-)

    Sper ca vechea mea Corolla sa se transforme in Mirai. Raman deci la puntea spate semi-rigida cu bara de torsiune. Multi-link-ul e doar un vis si un bau-bau pe care-l scot din debara doar cand marci germane nu-l folosesc.
    11 6
  • bob.M.escu
    Am uitat sa zic ca pana si modele Daewoo au Multi-link si n-are Toyota ? Ce penibil sunt. Doar marcile mele mult iubite alea deosebit de ''premium'' hitleriste ofera suspensii hai tec cu grinda care leaga lagarele celor doua roti . Cea mai complexa inovatie din lume. Asa imi amintesc de copilarie cand eram dus la scoala cu caruta trasa de cai si stateam in fan sa nu inghet de frig, mai ceva ca-n S class .
    8 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru