Înapoi la punctul A: Germania va verifica din nou maşinile diesel Volkswagen după remedierea problemelor cu emisiile

de Daniel Popescu
Marti, 15.12.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Germania a decis că va verifica din nou maşinile diesel Volkswagen după ce constructorul german va remedia problema emisiilor, pentru a se convinge că software-ul a fost înlăturat.

Criza VW: Tot ce trebuie să știi despre scandalul ”Dieselgate”

Autorităţile germane au dezvăluit modul în care vor aborda scandalul Dieselgate după ce Volkswagen va încheia procedurile pentru remedierea problemelor emisiilor.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Transporturilor a precizat că Germania va verifica din nou toate maşinile diesel Volkswagen, pentru a se convinge că producătorul a remediat într-adevăr problemele.

Informaţia vine la numai câteva zile după ce Volkswagen a anunţat că, în cazul emisiilor de dioxid de carbon, numărul real al maşinilor afectate de probleme este semnificativ mai mic decât se estimase iniţial.

Pe de altă parte, Germania este interesată de standardizarea testelor de emisii la nivelul Uniunii Europene, pentru ca maşinile comercializate în spaţiul comunitar să fie mai uşor de verificat. "Vom lucra la o standardizare la Bruxelles", a precizat un oficial german din cadrul Ministerului Transporturilor.

Via Reuters

Comentarii (8)

  • Cine mai are incredere in samsarii astia ? Eu in nici un caz, iar DieselGate mi-a retras orice gand de a-mi mai achizitiona un VW nou...... Au pierdut un client, iar odata cu mine, milioane.
    15 18
  • @madalescu - Daca poti zice de vreun producator ca e samsar, atunci acesta este Infiniti, nu VW. Stii tu, Infiniti vinde Q30, un Mercedes A-Class cu alte sigle, dar nu alte motoare.

    Tinand cont de toate celelalte comentariile tale, gandirea ta nu are nici o logica. Pana acum ai exprimat o singura idee: "japonezele ie bune, jermanele ie proaste". Nu poti trage concluzia ca VW a pierdut milioane de clienti pentru ca te-a pierdut pe tine.
    13 14
  • stifler
    da da da, fara tine dadeau faliment pana acuma, tu esti miezu' toata lumea o stie, nu stiu cum suporti rusinea ce ti_au facut_o jermanii astia, du_tesi fa-ti harakiri....sau sepuku.... sau taie-ti venele mai pe romaneste
    11 12
  • La cat le tot verifica si reverifica e clar masinile lor au avut lacune mari in ceea ce priveste calitatea.
    Dar de, vw era in top-uri in timp ce naivii plateau ptr. fudulia lor de a avea masina ,,jermana,, (Sh majoritatea si cu piese fabricate in China).
    Felicitarile mele samsarilor de masini,,jermane, rulate numai pe autobahn,,.
    14 5
  • @1. - Faci o confuzie. Acest scandal nu are nici o legatura cu calitatea masinilor VW, si nici cu consumul lor. Singura problema este nivelul emisiilor mai mare decat cel declarat. Asta este tot ceea ce se verifica. Ca masinile sa respecte normele de poluare fara nevoia unui soft special pentru teste.
    9 7
  • @noname00
    Și calitatea motorului lor tdi 2.0/140 cp anii 2008-2011 tot ,,confuzie,, e ? (ca să nu încep să mă plictisesc scriind și despre alte ,,nimicuri,,).
    5 2
  • @1. - din faptul ca se va verifica conformitatea motoarelor diesel cu normele Euro 5/6 tu ai tras concluzia ca motoarele au probleme de fiabilitate (presupun ca la asta te referi prin calitate), ceea ce este pur si simplu o logica gresita. Asta este confuzia de care vorbeam eu.
    Nu am zis nicaieri ca aceste motoare sunt definitia calitatii. Am scris doar ca singurul aspect care se verifica este conformitatea cu normele de poluare.
    Eu stiu de 1.4 TSI ca au destul de multe probleme de fiabilitate (ce-i drept doar din auzite, nu din studii care sa aiba o baza comparativa buna cu alti producatori), dar inca o data, aceste verificari nu au nici o legatura cu fiabilitatea.
    2 2
  • Goguta
    Ministerul Transporturiilor a anuntat ca va testa TOATE masiniile , nunumai cele de la Volkswagen !
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru