Încă un francez atacă segmentul lui Nissan Juke: primele imagini și informații ale noului Citroen C3 Aircross

de Bogdan Mirică
Luni, 12.06.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Citroen a dat publicității primele imagini cu noul C3 Aircross, replica producătorului francez la popularitatea unor rivali precum Renault Captur și Nissan Juke.

După ce l-am văzut în stadiu de concept la Salonul Auto de la Geneva, în luna martie a acestui an, noul SUV de clasă mică al francezilor de la Citroen debutează oficial într-o serie de imagini publicate de constructorul din Hexagon.

Noul rival al lui Nissan Juke și Renault Captur se numește Citroen C3 Aircross. Modelul nu doar că le oferă francezilor un concurent într-un segment extrem de disputat, dar încearcă să fie și un înlocuitor potrivit pentru vechiul C3 Picasso.

„Ne dorim ca toți clienții noștri să migreze de la C3 Picasso la C3 Aircross, dar vrem să atragem și clienți mai tineri. Mașina este mult mai jucăușă decât C5 Aircross, un atribut pe care îl caută clienții unui SUV mic”, a declarat Alexandre Malval, directorul de design Citroen.

Esential 410 litri este capacitatea portbagajului noului C3 Aircross.
130 de cai putere va oferi cel mai puternic motor instalat pe C3 Aircross.
Dincolo de designul nonconformist se află un interior care seamănă cu cel al fraților mai mare.
Mizează pe simplitate cu un ecran de 7 inch, în jurul cărora se concentrează toate comenzile. Butoanele au dispărut aproape în totalitate. Lista dotărilor disponibile include navigația prin satelit, conectivitate Apple CarPlay și Android Auto, încărcare wireless pentru telefonul mobil și scaune încălzite.

Interiorul devine unul dintre cele mai încăpătoare din segment. Portbagajul are o capacitate de 410 litri sau de 1289 de litri atunci când se rabatează bancheta spate. În plus, locurile din spate pot fi reglate individual.

Gama de motorizări va include unități PureTech cu trei cilindri, dintre care trei pe motorină și alte trei pe benzină. Cei care aleg diesel primesc între 90 și 120 de cai putere, în vreme ce fanii benzinei au la dispoziție între 110 și 130 de cai putere.

Citroen nu a uitat că vorbim despre un mini SUV, așa că oferă sistemul Grip Control, cu mai multe tipuri de rulare: Sand, All-Road și Snow. Pentru coborâri periculoase, Citroen a instalat și o funcție Hill Descent Control.

Urmareste Automarket
Pe lista sistemelor de siguranță, francezii au avut grijă să instaleze un senzor de detectare a stării de oboseală, monitorizarea unghiului mort, păstrarea benzii de rulare, frânare automată de urgență și cameră pentru marșarier.

Noul Citroen C3 Aircross va debuta pe piață abia în toamna acestui an.

Comentarii (3)

  • Roti si mai mici nu incapeau ?
    5 9
  • Daca asta concureaza cu Juke , atunci C4 Cactus cu cine mai concureaza ? Caci dupa spusele oficialilor Citroen a fst lansat tot ca rival pt Juke. Nu are relevanta. Dar nah....Citroen- Opel.....se intelege acum .
    4 6
  • mi se pare ca concureaza cu Fiat 500L nu cu Juke !!

    sa fim seriosi Juke are o alta alura.. . si target de clienti...
    parerea mea
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru