Inconștiență voluntară? Patru constructori auto încă vând mașini echipate cu airbaguri Takata implicate în recall

de Bogdan Mirică
Sambata, 04.06.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Autoritățile americane susțin că patru producători auto - Toyota, FCA, Volkswagen și Mitsubishi - încă vând mașini noi afectate de recall-ul Takata.

Vești îngrijorătoare în Statele Unite, acolo unde scandalul airbagurilor defecte produse de Takata afectează credibilitatea unor constructori auto cu renume.

Potrivit lui Bill Nelson, un senator american din cadrul Consiliului de Comerț al SUA, mai mulți producători auto continuă să vândă mașini noi echipate cu airbaguri incluse în recall-ul Takata. Și Automotive News susține că Volkswagen, Mitsubishi, Toyota și Fiat-Chrysler (FCA Group) încă vând mașini echipate cu aceste airbaguri defecte.

”Este tulburător faptul că actualii clienți cumpără mașini despre care nu știu că vor fi rechemate în service. Aceste mașini nu ar trebui scoase la vânzare până nu sunt revizuite”, susține Bill Nelson.

Este tulburător faptul că actualii clienți cumpără mașini despre care nu știu că vor fi rechemate în service.

Bill Nelson
senator democrat în SUA
Anomalia vine pe fondul unei reglementări care susține că mașinile noi implicate în rechemarea Takata nu au nevoie de înștiințare publică, iar producătorii pot să păstreze secretul până cel târziu în 2019.

”Până la această dată este aproape imposibil pentru clienți să afle dacă mașina lor are un airbag defect, care necesită înlocuire”, susține Rich Newsome, un avocat reprezentant al mai multor consumatori care au dat în judecată furnizorul japonez Takata.

O parte dintre mașinile disponibile în prezent îm showroom-uri, deși ar putea fi echipate cu airbaguri defecte sunt Mitsubishi i-MiEV, Volkswagen CC, Audi TT, Audi R8. Lor li se vor aduga alte 175.000 de mașini produse de Toyota în intervalul martie 2016 și iulie 2017.

Comentarii (7)

  • Cat ii mai costa sa puna si o iconitza sau o cruciulitza la oglinda..?
    8 5
  • -Toyota face recall dupa 6 luni si 10 morti (ce super respect pentru client are Toyota)
    -VW face recall dupa un an, construieste o fabrica de air-bag-uri in SUA (ce nenorociti sunt astia si cum scapa ei mereu)
    -la Fiat nu mai merg electronicele dupa poarta fabricii deci oricum nu conteaza.
    - Mitsubishi se jura ca nu au vanduta masini nasoale decat in Japonia.
    19 6
  • Acelasi nume apare mereu si mereu: inginerii financiare, manipulare de softuri, furturi intelectuale, comercializare constienta de rebuturi...
    VOLKSWAGEN e de-a dreptul jegos!
    21 12
  • Brembo
    Das Auto.....
    2 6
  • u mean
    Das Şmen Auto.....
    7 5
  • hazard
    Partea buna e ca VW s-au ieftinit. Nu luati voi ca iau eu doua la pret de una ;)
    2 5
  • @hazard
    Doua la pret de una? Din TALCIOC mai mult ca sigur!
    Lasa-ne cu desenele astea copile....
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru