Informații despre Tesla Model Y: SUV-ul electric va avea autonomie de 400 de kilometri și va fi disponibil doar cu tracțiune integrală

de Daniel Popescu
Marti, 08.01.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
SUV-ul electric Tesla Model Y va putea fi achiziționat doar cu tracțiune integrală, iar autonomia va fi de cel puțin 400 de kilometri, potrivit unor informații neoficiale. Lansarea este programată pentru 2020.

Tesla pregătește lansarea unui nou model pentru anul 2020, care va fi anticipat de o versiune de preproducție în cursul acestui an. SUV-ul electric se va numi Tesla Model Y și a primit deja un teaser, iar presa internațională anunță acum o serie de informații neoficiale.

Astfel, Model Y ar urma să fie disponibil doar în versiune cu tracțiune integrală, în timp ce autonomia minimă va fi de 400 de kilometri. Cel mai probabil, valoarea a fost calculată conform standardului american EPA, ceea ce înseamnă că versiunile europene vor avea o autonomie oficială ceva mai mare. Nu este însă foarte clar dacă Model Y va fi disponibil în mai multe versiuni de autonomie, așa cum se întâmplă și în cazul celorlalte modele ale companiei.

Pe de altă parte, Model Y ar urma să aibă nivelul 4 de autonomie încă de la lansare și să folosească sistemul Autopilot cu camere video și radar.

Pe piața din Statele Unite, versiunea de bază ar urma să coste între 35.000 și 40.000 de dolari. Noul SUV electric va utiliza aceeași platformă ca și Model 3, astfel că numeroase componente vor fi comune, iar acest lucru va permite și o reducere de costuri și o simplificare a procesului de producție.

Tesla Model Y va fi produs atât la uzina din Statele Unite, cât și la fabrica pe care americanii o construiesc în China și care va deveni operațională la sfârșitul acestui an.

Totuși, versiunile superioare de echipare vor fi produse exclusiv la uzina din Statele Unite.

Via InsideEVs

Comentarii (2)

  • ACE - Craiova
    Ca nivel de pret si autonomie TESLA Model Y va fi destul de apropiat de binomul coreean HYUNDAI Kona EV si KIA e-Niro (39.000 - 45.000 EURO) care vor avea insa doar tractiune fata si un portbagaj ceva mai mic (332-373 litri respectiv 451 litri ).....
    HYUNDAI Kona EV & KIA e-Niro ofera si ele - e drept un nivel de autonomie in conducere 2/3 - pe unele versiuni de echipare.

    Concurenta modelelor face bine preturilor si ... bineinteles.... CUMPARATORILOR....
    9 2
  • Edikkk
    Superb Tesla!! Un mare bravo Tesla !
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru