Informaţii în timp real despre incidentele din trafic: aplicaţia Here va folosi date furnizate prin internet de maşinile BMW, Volkswagen şi Mercedes

de Daniel Popescu
Marti, 27.09.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aplicaţia Here va oferi informaţii în timp real despre incidentele din trafic pe baza datelor obţinute de la sute de mii de maşini BMW, Volkswagen şi Mercedes.

Here, aplicaţia de navigaţie care a fost cumpărată de BMW, Volkswagen şi Mercedes de la Nokia, va primi anul viitor primul update cu adevarat important, prin care va deveni cel puţin la fel de utilă pentru şoferi ca şi Waze, o soluţie asemănătoare folosită de Google.

Astfel, cei trei constructori au creat un proiect prin care maşinile BMW, Mercedes şi Volkswagen vor transmite informaţii în timp real, inclusiv clipuri video despre accidente sau blocaje în trafic, date despre drumuri alunecoase sau învăluite în ceaţă, semne de circulaţie sau parcări.

Pentru început, oficialii Here anticipează că vor avea date în timp real de la sute de mii de maşinii în prima fază a proiectului şi de la câteva milioane până la finalul anului 2018. "Branduri concurente îşi împart datele pentru a crea servicii unice care nu erau posibile înainte", afirmă Bruno Bourguet, şeful de vânzări al Here.

Urmareste Automarket
Principala diferenţă faţă de serviciul Waze oferit de Google este că datele nu vor fi transmise de şoferi, ci de maşini, care vor colecta informaţiile de la frâne, ştergătoare, blocuri optice, sisteme de localizare, camere video şi alţi senzori.

Datele sunt preluate de Here şi transmise sub formă de alerte tuturor şoferilor care utilizează aplicaţia în regiunea respectivă. Se anticipează că şi alţi constructori se vor alătura proiectului în anii următori, pentru ca baza de date să devină una şi mai vastă. Pe termen lung, aceste informaţii vor fi utilizate de maşinile autonome pentru a stabili rutele şi actiunie necesare pe drum în absenţa şoferilor.

Via Reuters

Comentarii (1)

  • O soluție foarte potrivită. În prezent, foarte mulți șoferi transmit date prin aplicația Waze în timp ce conduc.
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru