Înlocuitorul lui Nissan 370Z va fi oferit alături de mai multe motorizări

de Bogdan Mirică
Joi, 04.12.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan va încerca să îşi extindă adresabilitatea odată cu lansarea viitoarei generaţii 370Z. Motiv pentru care sportiva are putea fi oferită cu mai multe soluţii de propulsie, nu doar cu un V6 ca în prezent.

Asemeni tuturor constructorilor, şi Nissan caută să îşi mărească adresabilitatea, chiar şi în segmentul sportivelor. Nu mai miră pe nimeni că japonezii vor rupe tradiţia modelului 370Z şi vor oferi viitoarea generaţie cu mai multe motorizări.

Coupe-ul nu va mai fi disponibil exclusiv alături de unitatea V6 care l-a făcut atât de popular în toată lumea, dar mai ales în Statele Unite. Roel de Vries, directorul de marketing Nissan la nivel global, a recunoscut că înlocuitorul lui 370Z va fi oferit alături de mai multe propulsoare.

Tot el a declarat că „un motor nu este o necesitate pentru a livra moştenirea lui 370Z. Adică performanţa şi plăcerea de a conduce. Nu cred că e neapărat nevoie de un V6 pentru asta.”

În condiţiile în care se va renunţa la ideea unui singur propulsor, Nissan va fi nevoit să modifice şi numele înlocuitorului. Se va păstra litera Z, dar ceea ce va fi aşezat după aceasta rămâne un mister.

Urmareste Automarket
„După părerea mea, capacitatea cilindrică inclusă în denumirea modelului este puţin demodată.
Aşadar, şi numele ar putea fi schimbat. În trecut cu cât era mai mare maşina cu atât creştea capacitatea motorului, cu atât creşteau performanţele, cu atât se îmbunătăţeau cifrele. Acum toţi au abandonat acest trend pentru că este mai important ce poate face acel motor, nu ce capacitate are el”
, a concluzionat de Vries.

Înlocuitorul lui 370Z este aşteptat să sosească în maxim doi ani.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru