Înmatriculărie Dacia în Germania au crescut cu 10.8% în luna mai: marca românească a ajuns la o cotă de piață de 2.5%

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 06.06.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În luna mai, pe piața din Germania, au fost înmatricualte 7.515 autoturisme Dacia. Astfel, constructorul de la Mioveni înregistrează o creștere cu 10.8% comparativ cu perioada similară a anului trecut și obține o cotă de piață de 2.5%.

Dacia are parte de un an 2018 bun în privința vânzărilor înregistate pe piețele din Europa de Vest. Potrivit datelor furnizate de Autoritatea Federală de Transport din Germania (KBA), constructorul de la Mioveni a raportat 7.515 unități înmatriculate în luna mai, în creștere cu 10.8% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Astfel, în luna mai, Dacia obține o cotă de piață de 2.5%. În primele cinci luni ale anului, nemții au înmatriculat 31.236 de automobile Dacia, cu 19.7% mai mult față de același interval din 2017.

Mai mult, în luna mai, piața auto din Germania a înregistrat o scădere de 5.9% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. 305.057 de mașini noi au fost înmatriculate în mai și 1.497.723 de autoturisme în perioada ianuarie - mai (+2.6%).

Volkswagen rămâne pe prima poziție cu 63.835 de autoturisme înmatriculate în luna mai (+5.8%). În primele cinci luni ale anului, constructorul din Wolfsburg a vândut pe piața din Germania 295.270 de mașini, în creștere cu 19.7%.

Pe poziția secundă a clasamentului se află Mercedes-Benz cu 27.214 unități (-13.3%), în timp ce pe ultima treaptă a podiumului se află Audi cu 26.971 de mașini înmatriculate în mai (-0.4%).

Via | KBA

Comentarii (6)

  • din ce in ce mai multi saraci in Germania..

    nu e de la mine asta...mi-a zis mie unu', Costel, din Cluj.
    21 7
  • hazard
    ca a doua sau a treia masina Dacia Duster o grozava pentru dus cainii la veterinar. Destepti nemtii astia!
    7 20
  • Exact, pentru a-și bate joc de ele le cumpără, să ne facă de râs, nu?
    Ai dracu' nemți, și alți europeni.
    Da' las' că ne răzbună constant cei mai inteligenți urmași ai dacilor, și le iau la preț de nimic bijuteriile cu vechimi de două cifre ;)
    "Știe ei" ce e mai bun, mai ”calitativ”.
    25 1
  • Costel
    Le dau nemtii un os de ros si la fratuji.
    Si eu as da 4000 de euro pe un duster din asta, ca o fi bun la carat ciment si balast. da' nu-mi veniti cu preturi din astea nesimtite, gen peste 10 mii de euro. unde se cred fratuji astia aroganti? carutele au un pret, masinile sint cu totul altceva.
    1 25
  • @costel

    nimeni nu contesta a tu stii cel mai bine cu ce se transporta nisipul si balastul, dar pentru o germana "full fara pelle" trebuie mers la capsuni.
    20 1
  • Deja sunt îngrijorat... când mă duc dats viitoare în Germania o să fiu printre puținii care au mașină ce aparține altor mărci.... decât Dacia.
    Ce îți este și cu nemții ăștia...au descoperit adevărată valoare auto și nu mai au răbdare să o achiziționeze.... și uite așa în scurt timp cotă de piață în Germania pentru marcă Dacia va ajunge să îngrijoreze ceilalți producători și mai ales producătorii autohtoni.
    2 8

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru